Lansare REVIRO – Cariere de succes in Romania pentru absolventi de studii in strainatate

Lansare REVIRO – Cariere de succes in Romania pentru absolventi de studii in strainatate

EDUCATIVA lanseaza serviciul de recrutare al tinerelor talente cu studii internationale ce va intregi paleta de eforturi grupate sub motto-ul „Pleaca. Studiaza. Intoarce-te. Schimba”.
Grupul EDUCATIVA, cunoscut in Romania in special pentru proiectele educationale dezvoltate in ultimii 7 ani (printre care RIUF – Romanian International University Fair si EDMUNDO – Serviciul de consiliere educationala pentru studii in strainatate), lanseaza incepand cu 21 Decembrie 2011 REVIRO – un proiect care urmareste repatrierea tinerilor romani cu experiente internationale relevante (academice si/sau profesionale).
Misiunea REVIRO (www.reviro.ro) este sustinerea in planul serviciilor de cariera a tinerilor profesionisti romani care doresc o dezvoltare profesionala in Romania punand in valoare experientele internationale acumulate. REVIRO urmareste facilitarea intoarcerii in tara a tinerelor talente, prin talente intelegand oameni isteti, cu rezultate academice bune, cu atitudine proactiva, indrazneti, optimisti, ambitiosi si dornici sa contribuie la schimbarea in bine a Romaniei.
“Viziunea noastra este sa aducem o contributie la dezvoltarea societatii si economiei romanesti prin facilitarea repatrierii tinerilor cu potential care au studiat in strainatate” declara Alexandru Ghita, Presedintele Grupului EDUCATIVA. Pentru a indeplini aceasta viziune REVIRO a inceput sa construiasca o platforma de comunicare ce va facilita contactul intre peste 5,000 de studenti romani din peste 400 de universitati internationale si reprezentantii a peste 100 dintre cele mai importante companii din Romania. Pe studentii si absolventii din strainatate REVIRO ii va ajuta cu informatii comprehensive despre piata de munca din Romania si cu identificarea joburilor si proiectelor ce pot sa puna in valoare potentialul lor profesional. Companiile cu interes si capacitate de a integra absolventi de studii in strainatate vor fi ajutate de REVIRO sa-i identifice pe cei interesati de oportunitatile oferite si sa-i evalueze precum si sa faca fata cu succes provocarilor asociate procesului de integrare.
Adriana Comaneci, Managing Partener REVIRO, subliniaza: “Noi stim ca si in Romania exista leadership si oameni care fac lucrurile din pasiune, succesul venind din alaturarea acestor doua ingrediente. Prin lansarea REVIRO vom oferi tinerilor talentati si ambitiosi care au investit in propria educatie, oportunitati interesante de cariera si proiecte care sa genereze valoare atat pentru ei, cat si pentru mediul de afaceri si socio-cultural din Romania.”
Si pentru ca REVIRO inseamna in primul rand actiune, lansarea oficiala a proiectului se va realiza prin intermediul conferintei “Inspiring Romania” care va deschide dialogul intre mediul de business romanesc si si tinerii care au experienta profesionala sau academica internationala.
Speakerii conferintei sunt executivi de top din Romania care vor prezenta exemple de success, recomandari pentru valorificarea educatiei internationale si oportunitati existente in companiile lor. De asemenea, recruiteri si reprezentanti ai unor companii multinationale vor modera workshop-uri in diverse domenii: IT&C, FMCG, Consulting, Banking etc. Dintre speakerii care si-au confirmat deja prezenta amintim pe: Dan Pascariu (Chairman of the Supervisory Board, Unicredit Tiriac Bank), Raed Arafat (Subsecretar de stat al Ministerului Sanatatii, leader SMURD), Bogdan Georgescu (ex. Managing Partner Colliers, Owner Novel Ventures), Andrei Stamatian (Prim-Vicepresedinte CEC Bank).

Conferinta “Inspiring Romania” va avea loc miercuri, 21 decembrie 2011, la hotel Novotel din Bucuresti. Mai multe informatii privind conferinta, criteriile de participare si formularul de inscriere pot fi accesate pe site-ul Reviro: www.reviro.ro. Locurile sunt limitate, iar data limita de inscriere este 17 decembrie 2011.

REVIRO este un start-up 100% romanesc in domeniul consultantei in recrutare si selectiei de personal, ale carui servicii sunt destinate tinerilor romani cu experienta academica si/sau profesionala internationala si companiilor interesate sa integreze aceste talente in proiectele lor.

EDUCATIVA este un grup de organizatii private si ONG-uri care dezvolta impreuna proiecte din domeniul dezvoltarii personale si profesionale a tinerilor. Printre proiectele EDUCATIVA se numara: RIUF – cel mai mare targ international de universitati din Europa de Est, EDMUNDO – serviciul gratuit de consiliere pentru studii in strainatate si multe altele.

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la:
Raluca Apostol
PR & Marketing Manager
Grupul EDUCATIVA
0755.075.841
raluca.apostol@educativa.ro