EUROPAfest Tour a traversat continentul de la Est la Vest: Moldova, Romania, Germania, Franta si Italia

EUROPAfest Tour, eveniment marca jmEvents, s-a bucurat si anul acesta de un succes extraordinar la public, atat in tara, cat si peste hotare, prin prezentarea concertului PROMS Jazz & Classic.

Cu un concept inedit, productia PROMS iese din tiparele cunoscute. Concertul prezinta reinterpretari ale unor piese celebre in stil fusion jazz-clasic. In repertoriu se regasesc piese precum “Route 66”, “Eleanor Rigby”, “Perfect Day”, “Pour una Cabeza”, “Don’t Get Around Much Anymore”, “Need Your Love So Bad” “One Note Samba”, “Jamaica Farewell” si multe altele. Trecerea de la tango la blues si de la jazz la pop se realizeaza cu naturalete, virtuozitate si talent pe acordurile imbinate ale instrumentelor de jazz si clasic.

In opinia lui Luigi Gageos, producatorul PROMS Jazz & Classic: “Cel mai greu in acest proiect a fost sa reusim imbinarea a doua mentalitati diferite, evolutia muzicienilor de clasic fiind caracterizata prin precizie si rigurozitate, iar a celor de jazz de libertate si improvizatie, dar rezultatul este cu siguranta un fusion spectaculos. Trebuie sa fii intre spectatori o singura data pentru a te indragosti iremediabil de acest concept.”

Fiecare dintre membrii Orchestrei PROMS Jazz & Classic este o prezenta cunoscuta a scenelor internationale, evoluand fie ca solist de jazz, de clasic sau in orchestre de prestigiu. Liderul artistic al PROMS – Jazz & Classic este pianistul britanic de jazz Wayne Brown.

In 2011 au avut loc 15 concerte in 5 tari: Moldova, Romania, Germania, Franta si Italia, in spatii diverse, outdoor si indoor, spre bucuria publicului consumator, intre acestea numarandu-se sali de concerte, piete celebre, cafenele, palatul de cultura, teatru, sali de congres, galerii de arta.

Fiecare spatiu s-a dovedit neincapator pentru un public cucerit de interpretarile surprinzatoare, care a aplaudat prelung fiecare piesa, fiecare solo de jazz sau de clasic. Intre artistii europeni de pe scena si audienta s-a dezvoltat o comunicare intr-un crescendo emotionant, astfel incat la final publicul aplauda in picioare, cerand cu insistenta revenirea artistilor pe scena. Atmosfera, muzica de calitate, public entuziast – acestea sunt caracteristicile unui concert marca PROMS Jazz & Classic.

Ultima reprezentantie a turneului EUROPAfest Tour 2011 avut loc la Heidelberg, oras aflat pe lista Patrimoniului Mondial sub egida UNESCO, binecunoscut in lumea intreaga ca centru universitar, gazduind cea mai veche universitate din Germania, prin varietatea programelor culturale pe care le ofera de-a lungul intregului an, dar si prin impresionanta lista de personalitati culturale si stiintifice pe care le-a dat (Carl Bosch, Max Weber, Helmut Kohl, Gustav Kirchhof, laureati ai Premiului Nobel ).

Concertul a avut loc in celebra Sala de Bal a Kongresshaus Stadthalle Heidelberg.

jmEvents, brand recunoscut international in organizare de evenimente si concerte, anunta incheierea concertelor EUROPAfest Tour 2011. Concertele PROMS Jazz & Classic au fost realizate cu suportul Programului Cultura al Uniunii Europene.

 

 

Informatii suplimentare:

0740.759.566 | office@jmEvents.ro |  www.jmEvents.ro

http://www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest