Ziua InternaÅ£ională a Apei – 22 Martie 2015!

pliant_camp1

“AVEM NEVOIE DE APĂ, APA ARE NEVOIE DE NOI. IMPLICĂ-TE!”

Centrul de Consultanţă Ecologică GalaÅ£i (CCEG), în parteneriat cu Complexul Muzeal de ÅžtiinÅ£ele Naturii “Răsvan Angheluţă” GalaÅ£i (CMSN) ÅŸi AgenÅ£ia de ProtecÅ£ie a Mediului (APM), organizează o dezbatere publică cu elevii privind resursele de apă ÅŸi cum ar trebui să le protejam!

Evenimentul are loc duminică 22 martie începând cu ora 11.30 în sala AMFITEATRU a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii (Grădina botanică.

În cadrul acestui eveniment vom urmări un film despre Dunăre şi Galaţi, vor fi prezentate proiecte în derulare, vom discuta despre activităţi de ecologie acvatică, rolul acvariului în informarea şi conştientizarea publicului larg despre protejarea speciilor periclitate şi ariile protejate din judeţul Galaţi.

Dezbaterea cu elevii va presupune şi discuţii interactive despre amprenta asupra mediului natural, a modului nostru de viaţă, despre probleme şi soluţii.
Din program:
• CCEG prezintă proiectul “Râuri Curate-Mare Curată” (Programul Operaţional pentru Marea Neagră, 2007-2013).
• CMSN: “Epuizarea depozitelor acvifere geotermale de la Oradea ÅŸi extincÅ£ia unor specii unice în lume”.
• CMSN: Activităţi de ecologie acvatică.

Din 1993, urmare a Conferinţei pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro din 1992 sub egida Naţiunilor Unite, toate statele lumii sunt încurajate să desfăşoare acţiuni concrete în data de 22 martie ca semn de recunoaştere a rolului vital al apei în susţinerea vieţii pe întreaga planetă.

In fiecare an, mai mult de un miliard de locuitori ai planetei consumă, pentru a supravieţui, apa din surse suspectate că ar fi contaminate. Această criză tăcută omoară mii de oameni zilnic propagând astfel sărăcia şi bolile pe întregul glob.
Aplicând măsuri corecte şi responsabile de asigurare a accesului la apă curată garantăm respectarea unui drept fundamental al fiecărei fiinţe umane.

Vă aşteptăm duminică 22 martie, ora 11.30 la sala AMFITEATRU, CMSN Galaţi

prof. Petruta Moisi, preÅŸedinte CCEG