Zilelele Educatiei Nonformale!

Bucuresti, 17 octombrie, 2011

Educatia Nonformala – o solutie la sistemul educational romanesc.

Intre 18 si 21 octombrie Link Education And Practice (LEAP) propune studentilor din Bucuresti invatarea nonformala. Sesiuni de training, dezbateri, teatru forum, Biblioteca Vie si PhotoVoice asteapta sa fie explorate in timpul Zilelor Educatiei Nonformale (ZENF), proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.

Aflat la a doua editie, evenimentul din acest an reprezinta, in esenta, o luna dedicata dialogului intre studenti si angajatori, precum si activitatilor extracurriculare, complementare educatiei formale. Timp de patru saptamani, ZENF se va muta in cate unul dintre urmatoarele mari centre universitare: Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara.

Lansarea oficiala a Zilelor Educatiei Nonformale din Bucuresti va avea loc marti, in data de 18 octombrie, incepand cu ora 18.30 la Casa de Cultura a Studentilor (Calea Plevnei, nr. 610). Ne vor fi alaturi reprezentanti din mediul academic si ai angajatorilor, organizatiilor nonguvernamentale si parteneri. Incubator 107 va asigura activitatile nonformale. Toti cei interesati sunt invitati sa participe.

La eveniment mai sunt invitați reprezentantii Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), reprezentati ai companiilor si organizatiilor nonguvernamentale partenere, precum si studenti si tineri profesionisti.

Miercuri si joi, 19 si 20 octombrie, ZENF propune sesiuni de training in diverse domenii: marketing cultural, managementul voluntarilor, dezvoltare durabila, jurnalism, scriere creativa, angajabilitate si orientare in cariera, public speaking etc.

Ultima zi este dedicata atelierelor de educatie nonformale pentru incluziunea sociala a tinerilor dezavantajati.

Toate activitatile din cadrul Zilelor Educatiei Nonformale sunt gratuite. Mai multe detalii despre program si sesiuni pot fi aflate accesand site-ul: www.zenf.ro.

Link Education And Practice este prima organizatie constituita ca platforma de interactiune intre studenti, companii, institutii si ONG-uri, cu scopul de a crea o punte de legatura intre oferta educationala existenta si cerintele pietei de munca. Pentru aceasta, LEAP isi propune sa promoveze si sa faciliteze accesul tinerilor la activitati de educatie nonformala, activitati ce rafineaza calitatile si aptitudinile importante în dezvoltarea personala si profesionala

Parteneri media: Hipo.ro, Lume Buna, StartUB, RSC – Actionam Responsabil, Amdoar18ani.ro, Studentul.info, Evenimenteste Studentesti, Romania Pozitiva, Page Down.