Zibo.ro ia atitdine impotriva masurilor adoptate de Guvern

Zibo a recurs la cateva metode inedite de protest impotriva masurilor adoptate de Guvern de a reduce alocatiile pentru copii si a indemnizatiilor pentru mame.

Prima forma de protest, demarata in luna iunie, a reprezentat-o un protest online care consta in trimiterea cat mai multor e-mailuri catre Guvern si Presedentie. Acesta era primul protest de acest gen din Romania.

Iata textul protestului :

“Subiect: protest impotriva reduceri alocatiilor pt. copii

Mesaj:

Presedintelui Romaniei, dl. Traian Basescu,

Primului ministru, dl. Emil Boc,

“Moldova (Romania) n-a fost a stramosilor mei, n-a fost a mea si nu este a voastra , ci a urmasilor nostri s-a urmasilor urmasilor nostri in veacul vecilor…” Stefan cel Mare

In numele copiilor si parintilor din Romania protestam impotriva intentiilor Guvernului Romaniei de a reduce alocatiile pentru copii si alocatiile pentru mame.

Consideram aceasta intentie ca pe una anticonstitutionala (vezi Constitutia Romaniei, art. 49) si total nepotrivita in conditiile in care sporul natural este unul negativ, iar conditiile de trai ale familiilor sarace cu copii sunt in continua scadere.

Va “multumim” pentru cadoul special acordat de 1 iunie si va avertizam ca Romania nu este a voastra , ci a “urmasilor urmasilor” nostri.

Castiga Bucuria Copiilor.

Echipa ZIBO.

IMPORTANT!!! Va rugam retrimiteti (forward) acest mail tuturor prietenilor vostri. Puneti la To: cat mai multe adrese, iar la Cc: treceti urmatoarele adrese: procetatean@presidency.ro , drp@gov.ro, office@zibo.ro.

La adresa office@zibo.ro vom contoriza nr. de mailuri trimise.

SCOPUL ACTIUNII este de a trimite acest mail de minim 100.000 ori catre Presedentie si Guvernul Romaniei.”

Aceasta actiune s-a bucurat de sprijinul a cateva mii de persoane.

A doua forma de protest a fost intreprinsa acum cateva zile cand Zibo a decis sa mai incerce o tactica de sensibilizare a executivului prin transpunerea in imagini a efectelor taierii alocatiilor si indemnizatiilor intr-o mica caricatura, folosindu-l pe domnul Boc ca personaj principal : http://www.zibo.ro/staticpages/37:Povestea_Lu_Boc