Wunderman susţine campania de comunicare pentru Miss Universe® România 2009

BucureÅŸti, 17 august 2009
Agenţia Wunderman a dezvoltat, în ultimele trei luni, campania de comunicare pentru concursul de frumuseţe Miss Universe® România 2009. Campania a început în luna mai şi va continua până în luna septembrie a acestui an.

Pentru proiectul Miss Universe® România agenţia Wunderman a acordat consultanţă pentru partea de strategie de comunicare şi media relations.

Principalele obiective ale campaniei au fost schimbarea percepţiei publicului asupra acestui concurs de frumuseţe şi atragerea unui număr mare de participante care să corespundă standardelor şi valorilor promovate de competiţie: frumuseţe, inteligenţă, valori morale bine conturate. Mesajele campaniei au menţionat beneficiile şi valoarea premiilor obţinute de câstigătoare, precum şi persoanele publice importante implicate în această competiţie de-a lungul timpului (Daniela Nane şi Roberta Anastase, foste deţinătoare ale titlului Miss Universe România), susţinătorii (Nadia Comăneci) sau membrii juriului (Doina Levintza, Anastasia Soare).

Campania a urmărit punctarea câtorva etape importante pentru maximizarea rezultatelor: atragerea cât mai multor înscrieri în prima fază a concursului, obţinerea de audienţă pentru emisiunea în care a fost desemnată câştigătoarea şi consolidarea imaginii pozitive a competiţiei prin prezentarea beneficiilor de imagine de care se bucură câştigătoarea.

“Concursul Miss Universe a fost organizat în România anul acesta după 11 ani de absenţă. Unul dintre principalele obstacole cu care ne-am confruntat au fost preconcepţiile românilor cu privire la concursurile de frumuseţe. La baza scepticismului au stat evident ediţii trecute ale unor competiţii de gen organizate la noi, marcate de lipsa de transparenţă. Prin campania de comunicare desfăşurată înainte de începerea concursului am încercat să-i conferim acestuia credibilitatea cuvenită şi să atragem acel tip de concurente care ar fi putut reprezenta ţara noastră cel mai bine”, a declarat Mihaela Mureşanu, PR Director Wunderman.

Până în acest moment campania a înregistrat rezultate peste aşteptări. Au fost generate peste 300 de articole şi apariţii în toate mediile de comunicare: presa scrisă, online, radio şi TV. Gala în cadrul căreia a fost aleasă câştigătoarea României a fost transmisă în direct pe TVR 1 în data de 27 iunie. Emisiunea a fost produsă şi prezentată de Valentina Ionescu şi a înregistrat 938.000 de telespectatori în momentul de maximă audienţă. Câştigătoarea Miss Universe® România 2009 se afla în acest moment în Bahamas unde va concura alaturi de alte 83 de concurente pentru titlul de Miss Universe 2009. Marea finală va avea loc pe 23 august şi va fi transmisă de postul de televiziune Acasă.

„Miss Universe este cel mai prestigios concurs de frumuseţe din lume si se desfăşoară sub patronajul lui Donald Trump in colaborare cu NBC. În plus, reprezintă o ocazie foarte bună de promovare pentru ţările unde este organizat. Ar fi foarte important pentru România ca această competiţie să se desfăşoare şi în ţara noastră”, a declarat Mike Costache, deţinătorul licenţei Miss Universe® România.

Despre Wunderman:
Wunderman este o agenţie care oferă o gamă largă de servicii: event marketing, consumer promotion, trade marketing şi dezvoltare POSM, direct marketing, PR, interactive & New Media, digital thinking. Ileana Badiu, Tereza Munteanu şi Joaquin Bonilla ocupă poziţia de Managing Partners Wunderman din luna decembrie 2007, când divizia Wunderman a grupului Y&R Brands a devenit activă pe piaţa din România.

În 2008, Wunderman (www.wunderman.com) a celebrat 50 de ani de existenţă şi este recunoscută drept cea mai solidă reţea de servicii integrate de marketing la nivel mondial, conform Advertising Age. Înfiinţată în 1958 de către Lester Wunderman, compania a fost achiziţionată în anul 1973 de către Young & Rubicam (Y&R). Cu peste 130 de birouri în 55 de ţări, Wunderman continuă să definească noi căi de a conecta activ consumatorul şi brandurile. Crezul Wunderman este că relaţionarea eficientă şi de durată cu consumatorul rezultă din mesajul transmis în maniera optimă la momentul optim de către emiţătorii optimi. Abilitatea de a recepţiona este cheia oricărei campanii de succes. Reţeaua globală Wunderman urmăreşte traseul de experienţe parcurs de consumator prin soluţiile interactive integrate pe care le propune prin domeniul de expertiză. Cannes Lions IAF a recunoscut performanţa Wunderman prin două premii Direct Grand Prix în doi ani consecutivi. Wunderman, parte a Young & Rubicam Brands, este membru al WPP (NASDAQ: WPPGY).
Pentru informaţii suplimentare:
Nicoleta Golai
WUNDERMAN
T: 0745.602.932
nicoleta.golai@wunderman.com