Wunderman devine principala agenṭie de BTL pentru Philip Morris România

București, 19 aprilie 2010
Agenția de publicitate Wunderman a fost declarată câștigătoarea pitch-ului organizat la începutul acestui an de către filiala din România a celui mai mare producător mondial de țigarete, Philip Morris International. Prin noul contract Wunderman va oferi cea mai mare parte a serviciilor de BTL pentru toate brandurile Philip Morris prezente pe piața din România.
În urma pitch-ului care a implicat cele mai mari agenții de publicitate în România, dar și agenții din străinătate, Wunderman a reușit să-și reconfirme statutul și să prelungească contractul cu Philip Morris pentru următorii doi ani. “Procesul de departajare a fost unul foarte dur și la standarde foarte ridicate. Suntem mândri că am putut participa și că am obținut cele mai bune rezultate, câștigând un client atât de important precum Philip Morris. Concurența a fost acerbă, însă am muncit mult și am dat dovadă de multă creativitate, câștigând astfel ceea ce ne-am propus, sa devenim cea mai importantă agenție pentru PhilipMorris”, declară Ileana Badiu, Managing Partner Wunderman România.
Parteneriatul dintre Wunderman și Philip Morris a început în decembrie 2007, odată cu debutul agenției pe piața din România. Inițial agenției i-au revenit anumite activități pe partea de BTL pentru brandurile Parliament, VSS, Marlboro și L&M, însă treptat și-a mărit portofoliul prin acumularea de noi competențe. “Odată cu trecerea anilor ajungi să cunoști compania și brandurile din ce în ce mai bine. Echipa Wunderman a acumulat experiență pe brandurile Philip Morris și a ajuns să cunoască foarte bine target-urile pe anumite segmente de piață. Am crescut odată cu Philip Morris înțelegând viziunea companiei și direcția dorită astfel încât nu a mai fost decât un pas până la idei noi și creative!”, precizează Joaquin Bonilla, Executive Creative Director Wunderman România.
Proiectele pe care Wunderman le-a dezvoltat pentru Philip Morris în decursul anilor trecuți s-au remarcat prin orginalitate, o atitudine inovatoare și apropiată de clienți, dar și o foarte bună coordonare a unor evenimente ce s-au extins la nivel regional. Două dintre cele mai de anvergură proiecte au fost Lansarea Virginia Super Slims Uno și Lansarea Parliament Reserve, ultimul aducând agenției trofeul la Premiile Confidențial 2009, categoria Evenimentul Anului.
Avantajul pentru Wunderman în dezvoltarea propunerii pentru pitch a fost acela că a păstrat elementele definitorii ale brandurilor Philip Morris și, în același timp, că a pus accent pe identitatea modernă, tânără și distinctivă a ceea ce înseamnă astăzi Philip Morris în România.
“Brief-ul a fost o adevarată provocare pentru noi. În perioada pregătitoare, echipa Wunderman și-a dedicat acestui proiect cei mai buni oameni. În speranța unei colaborări pe termen lung, ne-am dorit să aducem în fața conducerii Philip Morris o abordare proaspată, activă, dinamică și inovatoare. Am fost toți foarte entuziasmați și optimiști, profitând de fiecare idee nouă. Acesta a fost primul nostru pitch din 2010. Am reușit să începem anul cu dreptul, câștigând un client pe care ni l-am dorit foarte mult”, declară Alexandra Popa, Account Director Wunderman România.
Luna aceasta Wunderman și-a extins echipa care se va ocupa de clientul Philip Morris pentru a asigura rezultate excelente și buna implementare și coordonare a proiectelor de brand câștigătoare.

Echipa Wunderman care a contribuit la câștigarea pitch-ului este compusă din: Joaquin Bonilla (Executive Creative Director), Ileana Badiu (Managing Partner), Tereza Munteanu (Managing Partner), Alexandra Popa (Account Director), Zoran Vuxanovici (Interactive Manager), Andrei Bunciu (Art Director), Ana Bitu (Copywriter), Robert Sopârlache (Art Director), Roxana Dubina (Account Manager).

Wunderman este o agenție care oferă o gamă largă de servicii: event marketing, consumer promotion, trade marketing și dezvoltare POSM, direct marketing, PR, interactive & New Media, digital thinking. Ileana Badiu, Tereza Munteanu și Joaquin Bonilla ocupă poziția de Managing Partners Wunderman din luna decembrie 2007, când divizia Wunderman a grupului Y&R Brands a devenit activă pe piața din România.

În 2008, Wunderman (www.wunderman.com) a celebrat 50 de ani de existență și este recunoscută drept cea mai solidă rețea de servicii integrate de marketing la nivel mondial, conform Advertising Age. Înființată în 1958 de către Lester Wunderman, compania a fost achiziționată în anul 1973 de către Young & Rubicam (Y&R). Cu peste 130 de birouri în 55 de țări, Wunderman continuă să definească noi căi de a conecta activ consumatorul și brandurile. Crezul Wunderman este că relaționarea eficientă și de durată cu consumatorul rezultă din mesajul transmis în maniera optimă la momentul optim de către emițătorii optimi. Abilitatea de a recepționa este cheia oricărei campanii de succes. Rețeaua globală Wunderman urmărește traseul de experiențe parcurs de consumator prin soluțiile interactive integrate pe care le propune prin domeniul de expertiză. Cannes Lions IAF a recunoscut performanța Wunderman prin două premii Direct Grand Prix în doi ani consecutivi. Wunderman, parte a Young & Rubicam Brands, este membru al WPP (NASDAQ: WPPGY).

Pentru informații suplimentare
Adela Preda
Tel: 0745 101 458
adela.preda@wunderman.com
www.wunderman.ro