Workshopul regional prezentare si dezbatere a studiului: ”Situatia antreprenoriatului feminin din Romania si barierele de gen în initierea afacerilor, oportunitati de afaceri”

 

Bucuresti, 22 martie 2012

 

Marti, 20 martie 2012, Grupul pentru Integrare Europeana impreuna cu Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin , S.C. SIVECO Romania S.A., Patronatul Femeilor de Afaceri al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Municipiul Bucuresti si Administratia Nationala a Penitenciarelor din Romania au organizat Workshopul regional de prezentare si dezbatere a studiului: ”Situatia antreprenoriatului feminin din Romania si barierele de gen în initierea afacerilor, oportunitati de afaceri” la Hotel Capital Plaza – sala Ion Mincu.  Cu acest prilej a avut loc si  lansarea oficiala a proiectului ,,EVA – Era Valorificarii Antreprenoriatului feminin”, cod POSDRU/97/6.3./S/63236, proiect cofinantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei prin Fondul Social European si Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, « Investeste in Oameni !».

Proiectul se înscrie în Axa prioritara 6 ,,Promovarea incluziunii sociale“, domeniul major de interventie 6.3 ,,Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii“. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni,  in perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2013 si acopera patru regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov, Sud-Muntenia, Centru si Nord-Est.

Workshop-ul a avut ca scop aducerea în prim plan a barierelor cu care se confrunta femei ce apartin unor grupuri vulnerabile, la intrarea pe piata muncii si in mediul de afaceri. Esantionul studiului a fost format de 2500 de femei din diferite categorii.

Rolul proiectului si al studiului este de a promova egalitatea de şanse şi facilitarea accesului pe piata muncii, prin programe de formare specifice adresate femeilor în scopul dobandirii abilitatilor antreprenoriale şi dezvoltarii propriei afaceri şi prin calificare în meserii potrivit nevoilor pietei (detalii suplimentare si inscriere la cursuri pe www.cursurigratuite.com).

Informatii suplimentare:

www.evaf.ro

www.evaf.eu