Workshop-uri, seminarii, prezentari si sesiuni informative – gama larga de activitati la RIUF si RIMME 2010

Anul acesta, La Romanian International University Fair – RIUF si Romanian International Master & MBA Exhibition – RIMME, vizitatorii vor descoperi o gama larga de activitati: seminarii, prezentari, workshop-uri, sesiuni informative si sesiuni de prezentare a universitatilor.

Pe 11 martie, la RIMME 2010, vizitatorii pot participa la workshopuri precum: Studiile post-universitare in Franta, Masterate si cercetare in SUA prin bursele Fulbright, O aplicatie model!.

La RIUF 2010, pe 13-14 martie, vizitatorii vor avea acces la prezentari intre care se numara: Si tu poti fi student international! Afla ce trebuie sa faci!, The World Speaks IELTS, What lays beyond the curtain of the hotel business.

Workshop-urile vor fi sustinute de tineri romani care sunt studenti sau absolventi ale unor universitati de peste hotare si pot sa ofere o imagine personala asupra studiilor in strainatate: pasii necesari in cadrul procesului de aplicare, pregatirea pentru testele standardizate, surse de finantare, viata sociala si impactul unei experiente academice internationale asupra vietii lor.

Seminariile vor fi tinute mai ales de catre reprezentantii organizatiilor internationale informationale si culturale ce sprijina studentii in procesul de aplicare la institutiile academice din tarile pe care le reprezinta.

Sesiunile de prezentare ale universitatilor, programelor de master si MBA vor descrie pe larg cursurile oferite de acestea, profesorii, beneficiile si stimulentele oferite de institutiile lor, particularitatile care ii deosebesc de concurenta, oportunitatile academice si de cariera disponibile pentru absolventii lor.

De asemenea, vor avea loc prezentari ale burselor, oportunitatilor de practica, creditelor pentru studii si analize ale pietei de munca din diverse industrii. Aceste prezentari au ca scop sublinierea programelor si serviciilor specifice ale anumitor organizatii.

Accesul la workshopuri/seminarii/prezentari se face in baza inscrierii anterioare pe site-urile celor doua evenimente, www.riuf.ro si www.rimme.educativa.ro. Locurile neocupate vor fi disponibile pe criteriul primului sosit.

Grupul EDUCATIVA organizeaza anual RIUF si RIMME. Anul acesta, Romanian International University Fair – RIUF va avea loc pe 13-14 martie la Bucuresti, pe 16 martie la Timisoara, iar pe 18 martie la Iasi. Romanian International Master & MBA Exhibition – RIMME va avea loc pe 11 martie la Bucuresti.

Partenerii media ai evenimentelor sunt: Capital, Evenimentul Zilei, 9AM, Wall-Street, CorporateNews, eJobs, Metropotam, Zoom TV, Indoor Partnership, Oops Media, ObliqueTV, Port.ro, Studentie.ro, Videomax.ro, Comunicatedepresa.ro, Ambition, Elevate, Romstudyabroad, Iasiforum.com, Timisoreni.ro. Partenerii educationali ai evenimentului sunt Fundatia Dinu Patriciu, CampusFrance, British Council, DAAD, Comisia Fulbright, AIESEC si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

EDUCATIVA este un grup de companii si organizatii non-guvernamentale ce dezvolta proiecte, produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala.

Alecsandra Apostolescu

PR & Marketing Coordinator

EDUCATIVA Group

Tel: 0755.075.841

E-mail: alecsandra.apostolescu@educativa.ro

Web: www.educativa.ro