WHIRLPOOL LANSEAZÄ‚ PRIMUL USCÄ‚TOR CLASA A DE ENERGIE, WHIRLPOOL CARISMA

Whirlpool este companie premiată Energy Star, pentru contribuţia la protecţia mediului şi eliminarea noxelor generate de consumul casnic

București, 13 aprilie 2011- Whirlpool a dezvoltat primul uscător clasa A din lume, un uscător de haine cu un design aparte, complementar mașinii de spălat Carisma din aceeași gamă, şi o capacitate mare de încărcare, de până la 9 kg. Cu noul uscător de la Whirlpool hainele sunt uscate cu până la 45 de minute mai repede comparativ cu alte uscătoare, prin intermediul unui sistem de uscare bazat pe curenţi de aer diagonali.

“Încercarea românilor de a extinde spaţiul disponibil din apartamente a dus la eliminarea balconului şi necesitatea de a găsi alte soluţii pentru uscarea hainelor” a declarat Mioara Bolozan, Director Marketing Whirlpool România. „Uscătorul rezolvă şi problema igienei hainelor, care nu mai sunt expuse la praful şi noxele din atmosferă, precum şi problema balcoanelor inestetice, pline de haine şi de cearceafuri” a mai adăugat ea.

Uscătorul a devenit o necesitate pentru stilul de viață actual, venind în întâmpinarea nevoii consumatorilor de a usca o cantitate mare de haine într-un timp foarte scurt, indiferent că este vorba de articole subțiri și fine sau de pilote și lenjerii de pat de mari dimensiuni.

Uscătorul Whirlpool Carisma clasa A, denumit şi AZA 9780, a fost special conceput astfel încât să poată fi montat deasupra mașinii de spălat din aceeaşi gamă, prin fixarea cu un kit special de instalare, ocupând astfel mai puțin spațiu pe orizontală. Se eliberează şi spaţiu preţios în casă şi se rezolvă şi problema ergonomică a descărcării hainelor, fără a mai fi nevoie ca utilizatorul să se aplece.

Uscătorul AZA 9780 de la Whirlpool include şi tehnologia Al 6-lea Simț, oferind o varietate considerabilă de funcții. Tehnologia Al 6-lea Simț monitorizează constant nivelul de umiditate al hainelor și adaptează programul de uscare în funcție de țesăturile selectate. Acest model de uscător condensează umiditatea din interiorul uscătorului și o evacuează simultan în exterior. Noul produs include și un sistem de uscare rapidă prin curenți de aer diagonali, ușor de accesat prin intermediul panoului electronic.

Uscătorul AZA 9780 are 13 programe de uscare, 12 trepte suplimentare pentru timpul de uscare şi posibilitatea de programare întârziată. De asemenea, în funcţie se setările alese, hainele uscate nu mai necesită călcare. Este benefic și în îndepartarea microbilor, astfel încât se pot elimina grijile legate de siguranța copiilor.

Faza de răcire este automată, iar interiorul este iluminat, pentru ca utilizatorul să poată urmări prin ușa cu deshidere şi diametru amplu starea articolelor și stadiul ciclului de uscare, afișat de altfel și pe display. Ușa uscătorului permite un unghi de deschidere foarte mare, ceea ce ușurează introducerea articolelor de mari dimensiuni.

Un alt avantaj al uscătorului AZA 9780 este eliminarea scamelor, care se realizează automat în timpul ciclului de uscare a hainelor. Aparatul include și un filtru special pentru scame, dotat cu un indicator care avertizează consumatorul în momentul în care filtrul este plin. Astfel, prin acest proces toate articolele vor arăta ca noi.

Whirlpool AZA 9780 face parte din singura gamă de uscătoare clasa A din piață, utilizând cu aproximativ 15% mai puțină energie în comparație cu uscătoarele de generație mai veche. Uscătorul este disponibil în magazinele partenerilor Whirlpool, la prețul recomandat de 2349, tva inclus.

# # #

Whirlpool România este o subsidiară a Whirlpool Corporation. Cu o cifră de afaceri anuală de peste 18,4 miliarde de dolari, 71.000 de angajaţi şi aproape 67 de centre de producţie şi cercetare, Whirlpool Corporation este liderul mondial în fabricarea şi comercializarea electrocasnicelor de mari dimensiuni. Compania comercializează mărcile Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Consul, Bauknecht şi alte branduri importante pentru consumatori în aproape fiecare ţară din întreaga lume. Informaţii suplimentare despre companie pot fi găsite la http://www.whirlpoolcorp.com.