Webshop-urile cuprinse de febra fotbalului

Campionatul mondial are efect nu numai asupra consumului de bere ci si asupra webshop-urilor; fiecare al zecelea cumparator de pe net isi procura produse tehnice in febra campionatului mondial – a iesit la iveala in urma analizelor recente facute de compari.ro. Una din cele mai vizitate pagini de comparare a analizat trendul de cumparare al sezonului: cele mai cautate sunt televizoarele LCD si DVD playerele, masinile de tuns gazon si trimerele. In tarile partenere ale portalului de comparare de preturi se cauta pe net epilatoare si rechizite scolare.

In urma sondajului de opinie publica efectuata de una din cele mai vizitate pagini de comparare din Romania, compari.ro, cumparatorii de pe net se pregatesc constient pentru vara, dar si campionatul de fotbal are efect asupra produselor care au legatura cu evenimentul. Dintre cei care in urmatoarele trei luni planifica achizitionarea unor produse tehnice, fiecare al zecelea isi fixeaza planurile pentru perioada de dinaintea campionatului mondial, atunci cand apar promotiile. In perioada de vara, in afara de fotbal, avem tendinta de a sacrifica mai mult si pentru gradinarit: in iunie si august se cauta de doua ori mai multe masini de tuns gazon si de trei ori mai multe trimere, decat in celelalte perioade ale anului. Ne pregatim cu rutina pentru perioada calda: se dubleaza cererea pentru aparatele de aer conditionat. Cel mai popular articol de sport este bicicleta, in perioada de vara vanzarea acestora creste cu 25%. Compari.ro vine cu o oferta speciala, cu o pagina care usureaza munca celor care vaneaza cele mai bune preturi in timpul caniculei, unde si cei care se pregatesc pentru campionatul de fotbal, vacanta, festivaluri gasesc cele mai utile oferte.

Asteptam ca in lunile de vara sa creasca vanzarea telefoanelor mobile cu Touch Screen, televizoarelor LCD si a DVD playere portabile. La vara 55% a cumparatorilor planifica sa cheltuie peste 750 de lei pentru produse tehnice. Conform analizelor noastre 60% dintre cumparatori prefera calitatea, dar, atunci cand cumpara, pretul va fi cel definitoriu – a spus Arpad Sandor, site manager compari.ro.

In cazul sumelor mici decid femeile, iar a sumelor mari barbatii

Cut cat pretul e mai mare, cu atat decizia e mai barbateasca, deoarece in urma analizei s-a constatat: cu cresterea sumei destinate cumparaturilor, influenta femeilor scade. In vreme ce cumpararea unui MP3 player este decizia femeilor, in cazul unui televizor LCD care costa peste 1500 de lei cuvantul hotarator e al barbatilor.

In Europa de est se cauta si epilator, costum de baie cat si rechizite scolare

Am analizat si trendul prognozat in mai multe tari: timp ce vecinii nostri unguri sunt preocupati de vilegiatura si cu campionatul mondial de fotbal, in Romania deja se pregatesc de scoala: vanzarea rechizitelor scolare se tripleaza pe compari.ro. Nici noi nu uitam de plaja: se cumpara de patru ori mai multe costume de baie. In Bulgaria, asemanator Ungariei se cumpara mai multe aparate de aer conditionat, insa bulgarii au pretentii nu numai pentru aerul mai racoros ci si pentru picioare mai imaculate: aici de exemplu creste vanzarea epilatoarelor. Turcii si vara au grija de curatenie – pe pagina turceasca de comparare de preturi, pe langa aparate de aer conditionat, cererea pentru aspiratoare si masini de spalat vase creste simtitor. Serile lungi de iarna isi aduc roadele: in aceasta perioada se vand cele mai multe carucioare pentru copii.
Puteti vizita pagina de vara a compari.ro accesand link-ul: http://www.compari.ro/static/vara.html