web design – arta de a prezenta online

web-design

Web design-ul este arta de a prezenta online. Inseamna structurarea aspectului vizual al unui site internet si integrarea in imagine a diferitelor elemente grafice. Creativitatea, originalitatea elementelor vizuale sunt esentiale pentru a atrage privirea utilizatorului astfel incat sa il incite la a merge mai departe in site sau la a face comparatia cu site-urile concurentilor. Un aspect de luat in seama este acela ca Web-design-ul reprezinta modalitatea prin care se realizeaza prezenta unei firme pe internet.

Totusi, webdesign-ul nu se limiteaza numai la un aspect vizual. Nu trebuie uitata partea de marketing care trebuie sa fie bine gandita inainte de lansarea proiectului si fara de care finalitatea unui site nu ar avea sens. La ce bun sa ai un site frumos dar care nu raspunde asteptarilor utilizatorilor, sau sa ai un site foarte bun, avand un continut de mare valoare, dar sa nu poata fi inteles si perceput asa cum se cuvine fara o prezentare adecvata.

Unul din criteriile integrante din Webdesign este acela de a gandi structura site-ului in ansamblu, metodologia de navigare in site, arborescenta, ergonomia, interfata.

Un lucru esential pe care firmele de creare de site il lasa la o parte este referentierea, majoritatea firmelor de web design nu se ingrijesc de acest aspect cand de fapt, reusita unui site trece in primul rand prin trafic si traficul unui site nu isi permite o publicitate online, multinationala, nu vine decat de pe motoarele de cautare.

In Romania sunt multe firme profesioniste care se ocupa cu realizarea a web design site-urilor, iar una din ele este silkweb.ro. Aceasta este pe piata de profil incepand din anul 2005, si are pana la ora actuala un portofoliu impresionant de site-uri realizate iar mai nou s-a impus si pe piata de comert electronic profesionist.
Specialistii in domeniu confirma o crestere placuta a numarului de companii doritoare de promovare prin site-uri.