Vrei sa iti cumperi un skateboard? Iata cateva sfaturi practice care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie

Desi pare dificila, la prima vedere, misiunea alegerii unui skateboard pentru incepatori e mai usoara decat pare. Lucrurile care te pot bulversa sunt diversitatea mare de modele, de roti si de placi, insa daca stii exact de iti trebuie nu vei avea batai de cap.

In ansamblu, ca si iti fie mai usor sa faci o alegere, ai in vedere urmatoarele indrumari:

• Nu cheltui prea mult;
• Incepe cu sasiu basic, care se potriveste cu placa ta;
• Opteaza pentru o placa cu dimensiuni cuprinse intre 8 si 8.5 inch;
• Alege rotile nici prea soft, dar nici prea dure.

Si acum, iata si alte sfaturi, mai punctuale:

1. Stabilitate

Pentru incepatori, este recomandata o placa de skateboard mai lata, de 8.5 inch, caci iti ofera o mai buna stabilitate. Pe masura ce capeti experienta si incredere o poti schimba cu una mai ingusta.

2. Lungime

In ceea ce priveste lungimea skateboardului, aceasta nu trebuie sa te ingrijoreze prea mult. Alege pur si implu o marime potrivita, nici prea mica, precum cele de copii, dar nici prea mare, caci intri in aria longboard-urilor.

3. Rotile

Asa cum spuneam si la inceput, rotile nu trebuie sa fie nici foarte dure, dar nici foarte moi. Deocamdata, ai nevoie de o duritate medie, caci abia incepi sa inveti, insa pe masura ce capeti mai mult control asupra placii, vei putea sa alegi niste roti mai dure sau mai moi, in functie pe ce parte vrei sa te axezi. Astfel, rotile mai mari si mai soft sunt pentru viteza, iar cele mai mici si mai tari sunt destinate abordarii mai tehnice a skateboarding-ului, respectiv trick-uri, sarituri, etc.

4. Rulmenti

Nu trebuie sa fie excesiv de scumpi si nici de o calitate de tot. Pentru inceput de poti descurca cu unii de o calitate medie, deci nu iti bate prea mult capul cu acest aspect. Cu toate acestea, ai grija la cele fabricate in China, caci pot fi de o calitate indoielnica.

5. Distantiere

La fel ca in cazul rulmentilor, nici aici nu trebuie sa scoti prea multi bani de buzunar. De obicei, seturile de roti includ si aceste distantiere, deci nu uita sa verifici inainte de a cumpara unele noi. Desi nu sunt scumpe, nu are rost sa cheltuiesti alti bani, degeaba.

6. Banda antialunecare

Aceasta te impiedica sa aluneci de pe placa, deci are un rol practic, insa nu strica sa fii un pic mai creativ la acesta aspect. Astfel, poti alege o banda intens colorata sau una care sa te reprezinte, ai o gama variata de modele din care poti alege.

7. Incaltaminte

Desi unii sustin contrariul, nu conteaza ce numar porti la incaltaminte atunci cand te apuci de skateboarding si iti alegi dimensiunea placii. Mai important este sa iti cumperi o pereche de incaltari special conceputa pentru acest sport, caci iti va oferi un plus de confort si siguranta.