O piscina este extrem de pretuita intr-un sezon atat de calduros, iar una frumos amenajata te poate face sa te simti ca intr-o vacanta, chiar la tine acasa. Daca te numeri printre norocosii care se bucura de o curte spatioasa, cu terasa, ai posibilitatea sa amenajezi un loc de relaxare de vis. Este adevarat ca piscinele care vin deja de-a gata, intr-o forma stabilita, sunt mult mai usor de montat decat cele realizate din beton. Insa poti face o piscina clasica, de dimensiuni mai reduse, perfecta pentru tine si membrii familiei.
Iata care sunt etapele de care trebuie sa tii cont:
In primul rand, este important sa te consulti cu un arhitect peisagist, pentru a stabili cu exactitate care este cel mai potrivit loc din curte pentru a amplasa o piscina, acest lucru fiind impetuos necesar. Dupa ce ai stabilit locul unde va fi piscina, trebuie realizat un proiect tehnic cu privire la instalatii, echipamentele necesare, precum si informatii privind structura solului, adancimea, etc. Este necesar sa ai la dispozitie cateva echipamente si ustensile, printre care se numara si unele care necesita o investitie putin mai mare, cum ar fi betoniera. Daca analizezi foarte bine piata, vei gasi si o betoniera la pret mic si totodata de calitate, intrucat sa nu iti afecteze foarte mult bugetul.
Nu uita de faptul ca trebuie sa obtii o autorizatie de constructie pentru a legaliza amplasarea piscinei, iar dupa ce ai obtinut datele proiectului, vor fi stabilite forma si toate detaliile legate de grosimea peretilor acesteia. De exemplu, formele organice sunt mult mai spectaculoase, insa ele se potrivesc unei case rectangulare. Astfel, ambele vor fi puse in valoare, reciproc. Insa o astfel de piscina nu permite, in general, inotul pe lungimea bazinului. Practic, o piscina de forma organica este mai mult pentru relaxare, cu o adancime mai mica, destinata si copiilor. Daca, in schimb, vei opta pentru o forma rectangulara, aceasta poate permite inotul pe lungimea bazinului si chiar o adancime adecvata sariturilor. Un alt avantaj este si faptul ca se poate curata mult mai usor.
Dupa ce toate aceste detalii au fost stabilite, urmeaza armarea piscinei cu fier- beton, montarea tuturor echipamentelor si turnarea betonului. Etapa aceasta include si realizarea unei camere tehnice, care permite accesul la instalatiile cu care a fost dotata piscina. Dupa uscarea betonului, se va trece la hidroizolarea bazinului de inot, dar nu inainte de a realiza ultimele finisari ale peretilor, daca mai este nevoie sa fie indreptati in unele locuri.
In final, se va monta sistemul de filtrare, dupa realizarea unui test al piscinei, pentru a verifica eventualele defecte sau scurgeri de apa, daca este cazul. Odata instalat filtrul in piscina, se va aplica si un tratament de igienizare a apei. Este necesar sa fii atent la cantitatile de clor folosite si sa te documentezi cu privire la afectele acestuia asupra pielii si sanatatii organismului. Pentru a afla mai multe, intra pe site si vezi care sunt riscurile si ce cantitati se recomanda, in functie de dimensiunea bazinului.
Ultimul pas in realizarea piscinei o reprezinta finisarea, o etapa foarte importanta, care va pune in evidenta atat bazinul cat si zona in care a fost instalata, chiar si locuinta. Aici ramane sa decizi cum vei decora zona si ce stil vrei sa abordezi. Daca locuinta ta are o tenta exotica, atunci foloseste-te de plante de asa natura, incat sa creezi o atmosfera in armonie cu casa si terasa. Piscinele in forme organice se preteaza unei curti decorate cu multa piatra, plante verzi si elemente boeme. Daca piscina ta este amplasata foarte aproape de terasa, poti face o trecere usoara cu ajutorul unei alei decorate cu flori. Alege un mobilier de exterior potrivit, rezistent la vreme mai putin favorabila si la folosiri repetate.
Â
In final, ramane la atitudinea ta ce stil vei aborda si cum vei crea o armonie intre casa, curte si piscina, astfel incat sa obtii un spatiu cat mai placut si mai relaxant.