Voluntariat pentru victimele violentei in familie

Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România – APFR Timişoara demarează o nouă campanie de recrutare de voluntari, oferind studenţilor de la facultăţile de Psihologie şi Asistenţă Socială oportunitatea de a se implica activ în programele de voluntariat ale organizaţiei şi de a dobândi abilităţi de lucru cu persoane victime ale violenţei domestice şi abuzului sexual.
Violenţa în familie constituie una din problemele sociale majore cu care se confruntă societatea românească şi implicit comunitatea timişeană. Deşi efectele nefaste ale violenţei în familie sunt recunoscute de către autorităţi, unul dintre cele mai importante roluri în sprijinirea directă a persoanelor care se confruntă cu astfel de situaţii în familie îl au organizaţiile neguvernamentale care oferă voluntar servicii specifice pliate pe nevoile reale şi stringente ale victimelor ajuntându-le astfel să îşi recapete încrederea în sine, în capacitatea lor de a face faţă situaţiei şi de a găsi soluţii la problemele cu care se confruntă. Ca membrii ai comunităţii este important să cunoaştem aceste lucruri şi să ne implicăm activ în sprijinirea victimelor violenţei în familie.

APFR Timişoara organizează în perioada octombrie-decembrie 2010 o campanie de recrutare de voluntari pentru activitatea de consiliere telefonică şi consiliere psiho-socială pentru victimele violenţei în familie şi abuzului sexual, desfăşurată în cadrul programelor de voluntariat Telefonul Albastru şi Echipa de Intervenţie. Telefonul Albastru este o linie telefonică de criză pentru victimele violenţei domestice şi abuzului sexual prin care se oferă consiliere şi suport psihologic victimelor prin telefon. Echipa de Intervenţie este un program de voluntariat care constă în preluarea zilnică a cazurilor de violenţă domestică şi abuz sexual de la Institutul de Medicină Legală, oferindu-se consiliere psiho-socială acestora în cadrul unui birou special amenajat.

Persoanele care pot accesa programele sunt studenţi la Psihologie şi Asistenţă Socială care doresc să dobândească experienţă practică în consiliere psiho-socială, să lucreze direct cu beneficiarele, să-şi dezvolte abilităţi specifice profesiei dar şi muncii în mediul organizaţional, într-o echipă profesionistă şi cu o expertiză de aproape 10 ani în lucrul cu voluntarii.

Persoanele interesate pot depune CV-ul şi o scrisoare de intenţie la sediul organizaţiei: str. Letea, nr. 46, sau prin e-mail la adresa apfr@mail.dnttm.ro, până la data de 20 noiembrie 2010.

Persoanele selectate vor fi incluse într-un program de formare în consiliere pihologică şi psiho‑socială specifică muncii cu victimele violenţei în familie şi abuzului sexual.

Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la numărul de telefon: 0256 293 183.

Persoane de contact: Alexandra SomeÅŸan