Volkswagen si Opel, cele mai tranzactionate marci pe piata auto second hand in ultimul an, conform AutoIndex

Volkswagen si Opel sunt cele mai tranzactionate marci pe piata auto second hand in mediul online din Romania, inregistrand in ultimul an cele mai multe anunturi publicate, potrivit datelor furnizate de AutoIndex.

Lider incontestabil al tranzactiilor de autoturisme pe piata auto second hand in mediul online din Romania este brandul Volkswagen, cu peste 66.400 anunturi postate pe Auto.ro in ultimul an, conform AutoIndex. Istoricul marcii in Romania, increderea pe care o acorda romanii masinilor germane datorita gradului ridicat de fiabilitate, sigurantei oferite pasagerilor si costului relativ accesibil al pieselor de schimb, au facut ca Volkswagen sa fie cea mai tranzactionata marca in mediul online. Cele mai multe anunturi apartin modelelor Volkswagen Golf si Passat.

Opel a stabilit de-a lungul timpului mai multe recorduri, devenind o referinta pe piata prin prisma raportului avantajos dintre pret, echipare, confort si siguranta, ocupand locul al II-lea in mediul online cu peste 61.300 anunturi postate pe Auto.ro in ultimul an, cele mai multe anunturi fiind pentru modelele Opel Astra si Vectra.

Marca autohtona, Dacia nu se afla in topul tranzactiilor in mediul online inregistrand un numar de 23.500 anunturi postate in ultimul an pe Auto.ro, tranzactionarea marcii facandu-se cu precadere in mediul offline.

AutoIndex, cel mai precis instrument de masurare a pietei auto second hand, este primul de acest gen din Romania si are drept punct de pornire anunturile de vanzare postate pe Auto.ro. AutoIndex furnizeaza informatii relevante privind media pretului solicitat, valoarea pietei de masini second hand precum si numarul total de anunturi si evolutia acestuia in timp.

Modalitatea de calcul este complexa, agrega datele din peste 450.000 de anunturi, se obtine pentru 28 marci si 180 modele, tine cont de kilometri, an de fabricatie, marca, model si pret.

Despre Auto.ro

Misiunea site-ului Auto.ro este de a-si ajuta utilizatorii in procesul de tranzactionare, simplificand cautarea si vanzarea de masini on-line, prin servicii care ofera mai mult decat simpla postare de anunturi.

In acest scop, echipa Auto.ro a dezvoltat instrumentul AutoIndex, bazat pe facilitatile Bursa Auto Index, Avantaj Client, Sugestie Pret si Buget Fix, care ofera utilizatorilor informatii complexe si precise pentru a lua cea mai buna decizie de vanzare sau cumparare. Aceste statistici si informatii sprijina cumparatorul privind achizitia in functie de buget, nevoi si asteptari, si totodata, ajuta vanzatorul sa isi raporteze oferta la alte modele asemanatoare si sa inteleaga evolutia pietei.

Informatii complete despre AutoIndex: www.auto.ro/auto-index