Volkswagen Golf a inregistrat o crestere de 10% a preturilor pe piata auto second hand

Volkswagen Golf a inregistrat o crestere de 10% a nivelului mediu al preturilor pe piata auto second hand din Romania in ultimul an, potrivit datelor furnizate de AutoIndex.

Media preturilor cerute pentru un Volkswagen Golf second hand a inregistrat in ultimul an o crestere de 10%, pornind de la o valoare de 3.550 Euro in luna octombrie anul trecut si ajungand in prezent la valoarea de 3.940 Euro, conform AutoIndex. Pe parcursul anilor s-a observat statistic ca modelul Volkswagen Golf este unul dintre cele mai tranzactionate autoturisme de pe piata auto second hand in mediul online din Romania, cu un numar de peste 44.200 anunturi postate pe Auto.ro in ultimul an.

 

“Aceasta crestere semnificativa a pretului mediu al unui Volkswagen Golf se datoreaza si faptului ca in ultimul an, actuala generatie a compactei germane (lansata in anul 2009) a inceput sa fie revanduta ca autoturism second hand. Prin urmare, este firesc ca pretul cerut de catre vanzatori sa fie mai ridicat pentru exemplarele fabricate incepand cu anul 2009, iar numarul mare de tranzactii sa influenteze decisiv evolutia anuala a indicelui AutoIndex pentru Volkswagen Golf”, a declarat Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro.

 

AutoIndex, cel mai precis instrument de masurare a pietei auto second hand, este primul de acest gen din Romania si are drept punct de pornire anunturile de vanzare postate pe Auto.ro. AutoIndex furnizeaza informatii relevante privind media pretului solicitat, valoarea pietei de masini second hand precum si numarul total de anunturi si evolutia acestuia in timp.

 

Modalitatea de calcul este complexa, agrega datele din peste 450.000 de anunturi, se obtine pentru 28 marci si 180 modele, tine cont de kilometri, an de fabricatie, marca, model si pret.