Volkswagen AG a invitat cancelarul german într-o calatorie în viitor

• Volkswagen AG invita cancelarul german într-o calatorie în viitor
• Grupul prezinta cancelarului Angela Merkel noul Golf blue-e-motion cu E-Drive
• Audi si Porsche a prezentat guvernului federal lumea de maine a maşinilor sport
• Germania initiaza „Platforma Nationala pentru Mobilitate Electrica” la Berlin

La inceputul acestei saptamani, la poarta Brandenburg din Berlin, cancelarul german Dr. Angela Merkel a fost martorul dezvaluirii unei game de top ce consta în viitoare vehicule electrice si hibride ale Grupului Volkswagen, cu ocazia unui eveniment ce a marcat initierea „Platformei Nationale pentru Mobilitate Electrica” – un nou proiect dedicat promovarii mobilitatii pe baza energiei regenerabile. Cancelarul german a avut sansa de a examina modelul Golf blue-e-motion – aflat la prima prezentare publica – si deasemenea modelul Berlin Taxi, care este atat de compact pe cat este de inteligent proiectat. Audi si Porsche prezinta sefului guvernului doua concepte inovative de masini sport: Audi e-tron si Porsche 918 Spyder. Gama de masini electrice expuse va reflecta experienta vasta a Grupului în acest domeniu. ÃŽn acelasi timp, aceste masini starnesc mari asteptari legate de viitor si de lumea de maine, care – lucru evidentiat de modelele Golf blue-e-motion, Berlin Taxi, e-tron si 918 Spyder – în mare masura, va fi pusa în miscare cu zero emisii de carbon, fara a diminua în acelasi timp pasiunea pentru condus.
Luati ca exemplu Volkswagen: prima masina electrica a Grupului, care urmeaza sa fie lansata în 2013, este modelul Up blue-e-motion (un nou specialist al orasului). În acelasi an vor urma modelele Golf blue-e-motion (85 kW, 140 km/h, autonomie de pana la 150 de kilometri) si Jetta blue-e-motion, similar din punct de vedere tehnic. În aceeasi perioada, Lavida blue-e-motion va fi lansat în China. Cu aceste patru modele – oferite pe scara globala – Volkswagen va construi o punte solida catre o era a mobilitatii electrice. Luati ca exemplu Audi: la finalul anului 2012, compania va lansa o serie limitata a ultra-performantului model sport Audi e-tron (150 kW, 5,9 secunde de la 0 la 100 km/h, autonomie de pana la 250 km). Oricine a vazut compactul Audi A1 e-tron la Salonul International de la Geneva stie ca acesta va fi doar începutul. Luati ca exemplu Porsche: 918 Spyder (cu baterie lithiu-ion, motoare electrice si V8 benzina) a intrat deja în istoria automobilismului ca fiind cel mai sportiv model hibrid.
Masina-concept de 320 km/h a terminat circuitul Nort Loop de la Nürburgring în 7 minute si 30 de secunde, cu cateva minute mai repede decat legendarul Porsche GT. Este un eveniment, avand în vedere consumul evaluat conform normelor la 3,0 l/100 km si 70 g CO2/km. Apropo, în regimul E-Drive, Porsche 918 Spyder ruleaza cu emisii zero.
Un obiectiv clar: Volkswagen AG vrea sa duca mobilitatea electrica dincolo de statutul actual al modelelor de nisa si sa devina liderul pietei pentru un nou tip de mobilitate pe baza energiei regenerabile, pana în anul 2018. Aceasta strategie coincide cu planul guvernului federal german de a avea pe sosele în jur de un milion de masini electrice pana în anul 2020. Prof. Dr. Martin Winterkorn, presedintele consiliului de administratie al Volkswagen AG a declarat: „Viitoarele masini electrice ne ofera oprtunitati enorme de a remodela mobilitatea într-un mod regenerabil. Cand vine vorba de mediul înconjurator trebuie sa ne asiguram ca energia folosita pentru alimentarea acestor masini electrice este produsa din surse regenerabile. Din moment ce producatorii auto nu au nicio influenta asupra tipurilor de centrale electrice construite, guvernul federal trebuie sa se asigure ca sunt folosite surse de energie cat mai ecologice. Doar atunci vom experimenta o adevarata trecere într-o noua era.”
În paralel cu ofensiva vehiculelor electrice, Volkswagen AG grabeste introducerea noilor modele hibrid. Noul Touareg Hybrid si Porsche Cayenne Hybrid sunt deja pe piata; la sfarsitul lui 2010 va fi lansat Audi Q5 Hybrid, urmat de Audi A8 Hybrid; o versiune hibrid a modelului Jetta debuteaza în 2012 si apoi, în 2013, vor fi introduse noi modele, inclusiv Golf Hybrid si Passat Hybrid. La fel de metodic, Volkswagen va continua munca de dezvoltare în domeniul motorizarilor avansate si extrem de eficiente pe benzina, diesel sau GPL, pentru ca este un fapt indisputabil acela ca o gama larga de tehnologii de propulsare vor coexista în viitorul îndepartat.
„Aceasta subliniaza si mai mult cat de important este ca guvernul federal german sa sprijine proactiv introducerea noilor tehnologii. Cu privire la mobilitatea electrica, o dispensa temporara a acestor masini de la plata taxelor nu este suficienta” declara Prof. Dr. Winterkorn. Seful de la Volkswagen continua: „Începand cu anul 2013 – anul lansarii multor vehicule electrice – cumpararea masinilor capabile de emisii zero ar trebui promovata printr-un stimulent financiar, o prima pentru folosirea energiei regenerabile. Franta, de exemplu, a promis deja cumparatorilor asemenea stimulente financiare în valoare de cateva mii de euro. Trebuie sa transmitem un semnal asemanator si în Germania. Mai mult – si aceasta nu este mai putin important – guvernul federal german trebuie foarte rapid sa puna la dispozitie o retea larga de statii de reîncarcare pe tot teritoriul tarii, astfel încat infrastructura sa fie disponibila pentru lansarea ofensivei masinilor electrice. Fiecare noua statie de reîncarcare va întari încredera publicului în utilitatea de zi-cu-zi a vehiculelor electrice. Ambele componente menţionate – stimulentele financiare din partea statului si infrastructura – sunt cruciale si nu mai pot fi întarziate.”

Sursa: Scorpion / Dan Stefan

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati si BrailaExperienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– ‘One Stop Shop’ – finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare – in leasing sau credit – clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi;
piese de schimb din stoc sau la comanda.
Noul showroom-ul Scorpion Exim din Focsani, Calea Moldovei nr.16 va asteapta zilnic, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la telefoanele:
0237 – 236.866 – Romtelecom centrala;
0237 – 236.868 – Receptie directa Mecanica;
0237 – 236.869 – Receptie directa Tinichigerie;
0721 – 330.395 – Mobil Vodafone;
0740 – 046.460 – Mobil Orange.
De asemenea, va asteptam showroom-ul Scorpion din Galati, Str. Brailei nr. 269, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Secretariat: 0236-44 00 00
Vanzari VW: 0236-49 92 94
Programari Service: 0236-44 00 01
0236-44 00 02
Fax: 0236-44 44 99
Tractari non-stop: 0731-24 02 40

Contact: Departamentul Marketing & Comunicare.
email: dan.stefan@scorpion.ro, Tel./Fax: 0237 236 866 int. 202
http://danyrolux.blogspot.com – Stiri si comunicate auto privind marcile Volkswagen si Audi