VMware semneaza primul parteneriat Enterprise din regiunea Moldova cu Quartz Matrix

Compania Quartz Matrix este onorata sa primeasca statutul de Solution Provider Enterprise Level Infrastructure Virtualization Competence de la VMware.

Aceasta certificare atesta nivelul de competenta necesar incheierii partneriatului cu cel mai mare furnizor de solutii de virtualizare din lume.

“Cand am initiat acest parteneriat in 2009 ne-am propus sa informam piata de clienti B2B din regiunea Moldova privind avantajele si valoarea adusa de solutiile de virtualizare. Astazi, suntem singura companie din Moldova care are competenta de a implementa tehnologiile VMware si care a primit acest statut. Am demonstrat astfel ca avem expertiza necesara de a oferi consultanta de specialitate clientilor privind alegerea unei solutii personalizate de virtualizare. Beneficiile reale ale acestei tehnologii trebuie sa cladeasca o relatie de incredere cu clientii, pentru ridicarea unor afaceri bazate pe reducerea costurilor de intretinere si operationale IT. “ a declarat Mihai Suchar, Director General Quartz Matrix.

In plus, certificarea obtinuta consolideaza imaginea Quartz Matrix ca furnizor activ de solutii de virtualizare pentru companiile din regiunea Moldovei si ca partener VMware.

Virtualizarea este tehnologia care permite utilizatorilor transformarea echipamentelor hardware in software si care permite rularea simultana a mai multor sisteme de operare pe un singur computer, fiecare copie fiind instalata pe o masina virtual.

Principalele beneficii ale virtualizarii sunt reducerea costurilor de intretinere a retelei, disponibilitatea resurselor fizice, utilizarea resurselor existente la capacitate maxima si cresterea securitatii.

Conform estimarilor actuale, 5% din toate serverele din lume vor fi virtualizate pana in 2011, aceasta tendinta a pietei fiind prezenta si in Romania.

VMware este liderul global al furnizorilor de solutii de virtualizare. Compania si-a construit statutul prin valoarea adusa clientilor, reducerea costurilor, asigurarea continuitatii afacerii si consolidarea securitatii afacerii. Incepand cu 10 iunie 2009, Quartz Matrix a devenit unul din partenerii oficiali ai companiei VMware, furnizand cu succes solutiile de virtualizare la un nivel inalt de competenta.

Quartz Matrix este compania nationala care, prin experienta de 16 ani, aduce valoare clientilor prin solutii IT integrate, consultanta privind eficientizarea activitatii pe termen lung si suport tehnic acreditat.