Vlad Mirita si „O Sole Mio” in Belarus!

Saptamana trecuta artistul a revenit in tara dupa participarea la Festivalului Artelor Slaviansky Bazaar din Vitebsk. Invitat sa cante la aniversarea a 20 de ani de la infiintare, Vlad a incantat audienta prin talentul si profesionalismul sau.

In 2004 Vlad obtinea premiul FIDOF (Federation Internationale des Organisations de Festivals) cu o melodie interpretata la recomandarea bunului sau prieten si compozitor, Nicolae Caragia. Beloverskaya Pusia – Campie Bielorusa a animat atunci miile de bielorusi care l-au pastrat alaturi de sufletul lor.

Incepand cu acel an organizatorii l-au rechemat pe artist fie in calitate de interpret, fie in calitate de membru al juriului. De fiecare data Vlad a revenit cu placere iar in 2011 a interpretat „O Sole Mio” alaturi de Orchestra de Stat a Belarusului condusa de Maestrul Mikhail Finberg. Artistul si-a reintalnit vechi prieteni, printre care Piotr Elsimov si Evgheni Gor, artisti de renume care concurau pe aceiasi scena in anul 2004.

Uimit de profesionalismul dirijorului si orchestrei, artistul vede participarea din acest an ca pe o lectie despre „cum trebuie sa fie”.

„M-au contactat intr-o perioada foarte aglomerata si  le-am trimis la repezeala un link de pe youtube cu O sole mio cantat la unul dintre concertele noastre si cand am ajuns la repetitie a fost perfect din prima. Eu am crezut ca vom repeta macar de 2-3 ori pentru a stabilii tempourile, intentiile de fraza, si bine-nteles pentru sunet. Am trecut piesa odata, dirijorul a respectat tot ce a vazut pe youtube, toate coroanele, tempo, tot… Si sunetul impecabil .. O lectie de cum trebuie sa fie! Iar locatia arata extraordinar…este un teatru de vara imens, pe care l-au marit in 2007 avand acum 7000 de scaune si acoperit cu sticla .. Superb!”, exclama Vlad atunci cand isi aduce aminte de ultimele zile ale Festivalului.


Festivalul international “Slaveanskii bazar” se desfasoara incepand cu anul 1992 si constituie o actiune culturala de prietenie intre Rusia si Belarus. Intriga principala a festivalului este “Concursul international al interpretilor de muzica usoara”. Cei mai talentati interpreti au fost distinsi cu Grand prix, premiile 1, 2 si 3, precum si cu premii speciale.

http://news.vitebsk.cc/2011/07/13/back-in-slavianski-bazaar/