VIVEO lanseaza V.bank 3.0, un fenomen in domeniul solutiilor bancare globale

In anii ce vor urma, sectorul bancar va trebui sa faca fata la numeroase incercari, precum remodelarea relatiilor cu clientii pentru a include noi canale de comunicare si de distributie, personalizarea ofertelor pentru a oferi produsul potrivit clientului potrivit, optimizarea costurilor si transformarea restrictiilor regulamentare in avantaje competitive. Fiind un jucator major in domeniul solutiilor software si consultantei bancare, VIVEO ofera raspunsul la toate provocarile prezente si viitoare ale bancilor prin lansarea versiunii 3.0 a gamei sale de solutii V.bank in mai mult de 15 tari. V.bank 3.0 este singura gama de solutii care acopera si anticipeaza toate cerintele variatelor tipurilor de banci, precum cele corporate, retail, private, de tip wealth-management si micro-finantare.

Toate solutiile din gama V.bank 3.0 sunt disponibile pietei bancare romanesti prin filiala Viveo din Romania. „Specialistii Viveo din Romania s-au intrecut pe sine in crearea acestei noi versiuni, care ofera bancilor romanesti posibilitatea de a-si creste competitivitatea prin intermediul tehnologiei. Piata romaneasca are avantajul apropierii fata de echipele implicate direct in dezvoltare, precum si pe cel al suportului local” a declarat Victor Martin, Director General Viveo Romania.

V.bank 3.0 genereaza competitivitate si productivitate, raspunzand in acelasi timp tuturor cerintelor regulamentare. Rezultatul unor investitii majore in cercetare si dezvoltare (peste 30.000 zile-om) si al succesului mondial al gamei V.bank, aceasta noua generatie de solutii «à la carte » castiga deja recunoastere pentru bogatia sa functionala de neegalat (peste 12 noi aplicatii create si peste 200 de noi functionalitati adaugate), pentru inovatiile tehnologice (interfata web 2.0, 24/7, real-time, o capacitate foarte mare de a face fata unor mari volume de tranzactii) si pentru dimensiunea sa internationala (solutii multilimba si acoperind specificatiile locale).

V.bank 3.0 este mentionat in Cadranul Magic al Gartner si de catre topurile mondiale ale IBS Pubilshing si isi lasa deja amprenta drept cea mai inovativa si cuprinzatoare solutie bancara de pe piata. Valorile fundamentale ale VIVEO garanteaza o intrare de exceptie pe piata internationala pentru V.bank 3.0 incepand din 20 Octombrie, data lansarii sale oficiale.

Coplet scalabila si avand functionalitati extinse, gama V.bank acopera cerintele fiecarui domeniu bancar, respectand toate cerintele regulamentare locale. V.bank ajuta bancile de diferite dimensiuni si de diferite tipuri sa raspunda tuturor asteptarilor clientilor. V.bank include in prezent 30 de aplicatii, fiecare dintre ele raspunzand cerintelor unei arii specifice din domeniul bancar, cu o bogatie si adancime functionale de neegalat. V.bank 3.0 include 12 noi aplicatii care raspund nevoilor bancii de a administra optim relatiile cu clientii, de a oferi produse bancare standardizate si de a avea un timp minim pana la lansarea pe piata pentru pachetele noi de servicii si pentru produsele de economisire.

Aceste noi module includ :
– V.bank sales & marketing – un sistem CRM conceput pentru a standardiza procesele de vanzari, pentru a transforma prospectii in clienti si pentru a creste loialitatea clientilor
– V.bank online – administrarea tuturor fatetelor domeniului e-banking, incluzand serviciile de private si corporate banking, precum si online trading.
– V.bank alerts – 100 de tipuri de alerte pentru manageri si/sau clienti in cazul aparitiei unor anomalii, unor operatiuni neobisnuite sau unor evenimente tranzactionale
– V.bank microfinance
– V.bank money transfer process – administrarea procesuui de transferare de ordine prin intermediul a variate canale, cu multiple niveluri de control.
– V.bank SEPA payments – Schema Direct Debit
– V.bank unpaid cheques – automatizarea procedurilor regulamentare
– V.bank cards – administrarea globala a ciclului de viata a tuturor tipurilor de carduri, precum contracte, autorizari, cecuri autorizate si furnizori de servicii bancare.
– V.bank card and disability insurances – managementul tututor tipurilor de contracte, de la operatii administrative la rapoartele companiilor de asigurare si altele.
Acestor imbunatatiri le sunt adaugate multiple capabilitati functionale care imbogatesc si automatizeaza modulele existente, precum optimizarea account-managementului, a fluxului decizional, a gestionarii conturilor curente, optimizarea aministrarii produselor de economisire, de imprumuturi si de garantii, a metodelor de plata conforme noilor cerinte regulamentare, a operatiunilor agentiilor si a operatiunilor internationale in conformitate cu standardele SWIFT din Noiembrie 2009.
Gama V.bank este caracterizata de tehnologii avansate, precum arhitectura 100% SOA, scalabila, real time si robusta si o abordare avansata a proceselor bancare (modelare UML). Noua versiune V.bank 3.0 impune noile standarde, exploatand intregul potential al unei interfete web 2.0, oferind clientilor un spatiu de lucru usor de inteles si de utilizat, personalizabil, aplicatii single-access si un motor de cautare in documente. De asemenea noua versiune a optimizat capacitatea de administrare a unor volume mari de tranzactii, certificata pe site-urile dedicate acestui domeniu ale IBM.

V.bank 3.0 are o arhitectura „high-availability” care garanteaza functionarea 24/7 cu o fiabilitate si cu niveluri de toleranta la probleme impecabile.

Noua versiune inoveaza tehnologic toate zonele bancare, atentia fiind indreptata catre performanta, calitate si agilitate.

V.bank 3.0 este o solutie internationala. Viveo o lanseaza in 15 limbi, incluzand franceza, engleza, spaniola si italiana, fiind realizata pentru a se plia pe specificatiile locale din 15 tari din Europa, Africa, Orientul Mijlociu, Asia si America. Viveo ofera suport clientilor prin subsidiarele sale europene din Belgia, Elvetia si Romania, prin birourile din SUA, Maria Britanie, Algeria, Senegal si China si prin partenerii sai certificati. Avand o prezenta pe patru continente, o intelegere completa a caracteristicilor regulamentare culturale specifice si cu echipe internationale experimentate, Viveo este capabil sa implementeze solutiile sale si sa ofere suport global in mai mult de 30 de tari.

Pentru prezentarea acestei noi versiuni, Viveo organizeaza un eveniment dedicat la Paris pe 20 Octombrie, acest eveniment fiind prima etapa a unui roadshow international care se va desfasura in urmatoarele luni.