Vitralii Tiffany

Un vitraliu va poate aduce aminte de o clipa de vacanta, o picturaVitraliu Tiffany incorporat in mobilier, un poem preferat – chiar si un copac preferat! Un vitraliu este el insusi un poem, un omagiu adus luminii.

Alegerea unui vitraliu este o optiune ce tine de personalitatea fiecaruia si de specificul locului, ceea ce face din el un unicat. Este genul artei vizuale care modeleaza lumina, dand spatiului o dimensiune care se schimba in fiecare clipa a zilei si care nu va fi niciodata la fel.

Culoarea este pentru ochi ca muzica pentru ureche!

Vitraliile Tiffany reprezinta varful de gama in domeniu si utilizeaza cele mai nobile materiale prelucrate prin metoda clasica (cristale fasetate, sticla trasa manual, sticla colorata in masa sau iridiscenta, cu finisaje de antichizare si patinare), permitand cel mai inalt grad de complexitate al modelului.

Vitraliile Tiffany se preteaza la o diversitate de stiluri de la cel clasic, Victorian, Art Nouveau, la cel modern, abstract, asimetric, sau floral si au o inclinatie mai artistica putand fi adaptate necesitatilor modelului.

Vitraliul pastreaza culoarea sticlei, se poate intretine usor, este folosit la ferestre, usi, se pot face paravane pentru seminee, tablouri luminoase, orice fel de obiecte decorative. Vitraliul poate impodobi o oglinda sau, pur si simplu, poate sta agatat la fereastra.

Lampi TiffanyO sectiune aparte o reprezinta lampile Tiffany. Prin lampi Tiffany putem intelege toata forta de culoare a unui vitraliu transferata asupra unei lampi de interior (de birou sau pe picior inalt) independent de lumina exterioara. Aceste “minuni” de minutiozitate si atentie la detaliu se executa din bucati mici de sticla ordonate pe un numar infinit de planuri care transfera caldura lor cu stil si eleganta.

“Fiecare ar trebui sa aiba acasa arta buna” a fost motto-ul lui Louis Comfort Tiffany, pictor, designer de interior, calator in lume si grădinar pasionat. Recunoscut ca unul dintre cei mai semnificativi artisti ai secolului 20, Tiffany este renumit pentru vitralii si lampile lui create in stil de design nou, Art Nouveau.

Designul lor superior si detaliile executate manual, cu migala face din lampile Tiffany opere de artă şi piese de colectie. O lampa Tiffany foloseste o folie de cupru infasurata in jurul fiecarei bucati de sticla, care apoi sunt lipite impreună cu mana.  Procesul meticulos face ca fiecare lampa Tiffany sa fie unica, o opera de arta care aduna in fiecare bucatica de sticla, lumina.

Nu ezitati sa ne contactati pentru a va oferi toate informatiile de care aveti nevoie in legatura tot ce reprezinta vitralii Tiffany. [www.vitralii-angela.ro]