Virtual Picnic

„O Rază de Speranţă!” Campanie de conştientizare a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului

Anul 2009. La fiecare trei secunde un copil moare din cauze care, în marea lor majoritate ar fi putut fi evitate. În fiecare an aproape jumătate de milion de femei mor datorită complicaţiilor legate de sarcină sau naştere. La nivel global, peste 1 miliard de oameni suferă de foame şi 72 de milioane de copii nu au acces la educaţie.

Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală şi trupa Virtual Picnic organizează un concert în cadrul proiectului „O Rază de Speranţă” finanţat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Ministerul Afacerilor Externe, care îşi propune să conştientizeze publicul larg asupra responsabilităţii care ne revine în calitate de membri ai comunităţii globale în schimbarea acestei stări de fapt. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 martie 2009, în Art Jazz Club, situat in Bd. Nicolae Bălcescu nr. 23A, începând cu orele 2100 (la subsolul Galeriilor de Arta Orizont, http://www.artjazzclub.ro/).

Campania din care face parte acest eveniment are ca obiectiv sensibilizarea publicul românesc asupra Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, componentă principală a Declaraţiei Mileniului adoptată în septembrie 2000 de 191 ţări, printre care şi România. Cele 8 Obiective de Dezvoltare ale Mileniului sunt: reducerea sărăciei severe; realizarea accesului universal la educaţia primară; promovarea egalităţii între sexe şi afirmarea femeilor; reducerea mortalităţii infantile; îmbunătăţirea sănătăţii materne; combaterea HIV/SIDA, malariei şi a altor boli; asigurarea sustenabilităţii mediului; crearea de parteneriate globale pentru dezvoltare. Prin această campanie Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală îşi propune să informeze populaţia asupra faptului că România, ca membră a Uniunii Europene face parte din rândul ţărilor dezvoltate care au datoria morală de a susţine financiar programele de asistenţă pentru dezvoltare internaţională şi asupra importanţei implicării societăţii civile în susţinerea lor.

Pentru mai multe detalii nu ezitaţi să o contactaţi pe Smaranda Constantinescu la adresa de e-mail smaranda.constantinescu@secs.ro telefon: 0721.217.630 sau pe Nuţu Militaru la adresa de e-mail: nutumilitaru@yahoo.com & http://www.myspace.com/virtualpicnic

Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală este o asociaţie non-guvernamentală, non-profit şi apolitica românească, care militează pentru promovarea şi respectarea accesului liber al fiecărei persoane, pe baza propriei decizii informate la educaţie pentru sănătate şi servicii complexe, integrate şi de calitate în domeniul sănătăţii reproducerii. SECS este membru fondator FOND (Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România) care are ca obiectiv implicarea responsabilă şi eficientă a societăţii civile românești şi a Guvernului în programul de asistenţă pentru dezvoltare internaţională.

Virtual Picnic este o formaÅ£ie NU-Jazz care are îi are în componenţă pe NuÅ£u Militaru – chitară bass, Valentin Luca – chitară lead ÅŸi George PetroÅŸel – percuÅ£ii. Virtual Picnic îmbină elemente tradiÅ£ionale de jazz, muzică electronică ÅŸi muzică clasică într-un întreg neaÅŸteptat, recreat vizual de VJ Adrian BudriÅ£an.