Vino sa afli despre un stil de viata vegetarian

ESTI OPEN-MINDED?
ATUNCI VINO SA AFLI DESPRE AVANTAJELE UNUI STIL DE VIATA VEGETARIAN

“Nimic nu va aduce beneficii mai mari pentru sanatatea umana si nu va creste sansele de supravietuire pe Pamant ca evolutia catre o dieta vegetariana.” (Einstein)

Exista deja in lume milioane de vegetarieni.

Daca esti open-minded, ti-ar placea sa-i cunosti pe unii dintre cei care traiesc in Romania. Si sa afli de ce au ales acest stil de viata. Te asteptam sambata, 20 martie, intre orele 14-18, la discutii libere, prietenoase, insotite de arome de ceai si cafea fierbinte la Ceainaria Serendipity. Invitat special: Zoltan de la Sarmalele Reci, vegetarian de 16 ani!

“Pretextul” intalnirii noastre il reprezinta MeatOut Day – serbata in 50 de state din US si 25 de tari din intreaga lume, de peste doua decenii. Dedicata promovarii unui stil de viata vegetarian, MeatOut Day se celebreaza la inceputul primaverii prin festivaluri, dezbateri, dineuri, demonstratii culinare etc. Vegetarieni celebri isi sustin si cu aceasta ocazie stilul de viata: Brigitte Bardot, Paul McCartney, Richard Gere, Jude Law, Alicia Silverstone, Vanessa Williams, Annie Lennox, Dustin Hoffman, Moby, Lenny Kravitz, Bryan Adams etc.. Societatea Vegetarienilor din Romania serbeaza MeatOut Day pentru a patra oara in Romania. Stilul de viata vegetarian are deja sustinere si in randul vedetelor locale: Zoltan Andras (Sarmalele Reci), Ana Maria Ferentz, Andreea Raicu, Andi Moisescu, Ludovic Orban, Paula Seling, Monica Davidescu, Anca Turcasiu etc.

Cu ocazia MeatOut Day Marius Vornicescu, membru SVR, isi lanseaza cartea de retete vegetariene.

Se pregatesc pentru noi produse proaspete, delicioase, servite gen bufet suedez: sushi, chiftelute cu naut si susan, orez indian si chinezesc, lipii si paine indiana, prajitura de ciocolata cu nuci, tort de vanilie cu crema de zmeura s.a. Toate acestea sunt oferite cu placere de SVR.

Stam de vorba cu Iuri si Vanda, vegetarieni de multi ani, care ne vorbesc despre stilul lor de viata. Ruxi pregateste un atelier vegan baking. Mihaela le vorbeste celor interesati despre avantajele raw food si despre cursuri de gatit preparate simple si interesante, Catalin despre cosmetice naturale iar Mihaela de la AnimaPro, ne vorbeste despre cazuri fericite in care animale de companie si-au gasit un nou camin.  Vom afla si detalii despre noul serviciu infiintat pentru a oferi animalelor o sansa la o viata mai buna: politia animalelor.

Intrarea este libera, dar spatiul Ceainariei fiind limitat, este necesar sa iti rezervi un loc ASTAZI. Sambata ar putea fi tarziu, nu sunt foarte multe locuri disponibile. Sigur, poti veni direct acolo, dar daca nu esti norocos risti sa stai in picioare.:) Pentru rezervari trimite email la events@serendipity.ro sau info@svr.ro.

Eveniment organizat de Societatea Vegetarienilor din Romania in parteneriat cu Ceainaria Serendipity, cu ocazia MeatOut Day care se serbeaza in peste 20 de tari din intreaga lume.

Contact: www.svr.ro, www.serendipity-tea.ro

Societatea Vegetarienilor din Romania a fost infiintata la Cluj in 1991. In prezent are peste 600 de membri. SVR desfasoara activitati de promovare a unui stil de viata vegetarian, informand atat asupra avantajelor personale (sanatate, vitalitate, energie) ale celor ce urmeaza o astfel de dieta, dar si a impactului pozitiv asupra mediului, animalelor si planetei in general.