Varstnicii au un comportament alimentar mult mai sanatos decat tinerii

Campania “Frumusetea nu se masoara in kilograme! Afla despre tulburarile de alimentatie!”, derulata de MedicpentruTine.ro in cadrul evenimentului Targ pentru o Viata Sanatoasa (27 – 29 noiembrie), a reunit o serie de instrumente menite sa traga un semnal de alarma cu privire la comportamentul alimentar si tulburarile de alimentatie ce decurg din acesta.

Campanie MedicpentruTine.ro
Campanie MedicpentruTine.ro

In urma screening-ului efectuat cu acest prilej, s-a observat ca persoanele trecute de varsta de 50 de ani sunt mult mai preocupate de un stil de viata alimentar corespunzator, respectand orele de masa si incercand pe cat posibil sa consume produse sanatoase.

Astfel, peste 70% dintre persoanele cu varste pana in 50 de ani au doar 2 mese pe zi, dintre care 80% concentreaza aceste mese in intervalul ora 18.00 – 23.00, de cele mai multe ori eliminand complet micul dejun si pranzul. De asemenea, acelasi grup de persoane, obisnuieste sa consume cantitati mari de alimente la aceste mese de seara. Prin comparatie cu acestia, 74% dintre persoanele mai in varsta mananca intre 3 si 4 mese pe zi, consistand in mancare sanatoasa (legume, fructe si preparate gatite in casa), in cantitati moderate. Aceste rezultate releva faptul ca, persoanele mai tinere, din diferite motive, au dezvoltat stiluri alimentare prin care organismul este privat de hrana pentru mai mult de 2 treimi din zi, iar odata cu terminarea activitatii profesionale cotidiene, sub influenta nevoii de hrana, organismul este supraalimentat.

De altfel, primele concluzii trase de psih.-diplom. Ioan Alexandru Manescu, cel care a implementat programul de screening si a oferit celor prezenti indrumari personalizate cu privire la stilul lor alimentar, le puteti consulta detaliat pe www.medicpentrutine.ro, la sectiunea Articole.

Programul de screening derulat in cadrul evenimentului Targ pentru o viata Sanatoasa este parte a campaniei de informare privind tulburarile de alimentatie pe care MedicpentruTine.ro o deruleaza pana la sfarsitul anului in curs. Cu acelasi prilej, toti cei care au vizitat Targul au primit materiale informative cu privire la complicatiile unui comportament alimentar neadecvat, precum si indrumari personalizate direct de la psihologi cu expertiza in domeniul tulburarilor de alimentatie.

In cele trei zile de eveniment, la standul MedicpentruTine.ro toti cei interesati de un stil de viata sanatos au putut sa gaseasca raspuns la intrebarile lor de la psih.-dipl. Ioan Alexandru Manescu si psihoterapeut Diana Frazzei.

Campania “Frumusetea nu se masoara in kilograme! Afla despre tulburarile de alimentatie!” va continua si in cadrul urmatoarei editii a evenimentului Targ pentru o Viata Sanatoasa (18 – 20 decembrie), cand timp de cateva ore puteti afla ce sunt tulburarile de alimentatie, care sunt riscurile si complicatiile, cum putem sprjini o persoana draga care sufera de astfel de tulburari si, nu in ultimul rand, care este gradul dumneavoastra de risc si cum v-ati putea adapta comportamentul alimentar pentru a avea un stil de viata sanatos.