Vara este “sezonul accidentelor” la camera de gardă: Topul celor mai comune patru accidente la copii

București, 29 iunie 2016.  Specialiștii de la MediHelp Internațional (www.medihelp.ro) doresc să atragă atenția asupra potențialelor riscuri la care sunt supuși sute de copii pe timpul verii. După o analiză amănunțită realizată pe perioadele de vară din ultimii doi ani în toate cele trei țări, România, Ungaria și Bulgaria, unde MediHelp este prezent, specialiștii au enumerat căzăturile, accidentele cu bicicleta, arsurile și înecul ca primele 4 cele mai frecvente incidente care pot rezulta în leziuni sau deces.

Între 2014 și 2015, specialiștii MediHelp au monitorizat informațiile primite în cele trei luni de vară și au descoperit că în această perioadă, vizitele la camera de gardă au crescut cu aproximativ 20%.

Căzăturile au ocupat primul loc pe lista celor mai comune afecțiuni de vară. Aproximativ 48 de cazuri pediatrice au fost înregistrate cu fracturi (la nivelul brațelor, coatelor sau claviculei), leziuni ale coloanei sau leziuni grave la nivelul capului pe perioada verii, cauzate în principal de locurile de joacă din parcuri, alunecarea pe suprafețe umede, sau de practicarea unor sporturi.

29,5 dintre cazuri au fost cauzate de accidentele de bicicletă – principalii factori au fost viteza, acrobațiile cu bicicleta, lipsa experienței și drumul cu teren anevoios.

“Fiind tată, sunt conștient că vara poate fi o perioadă în care copii noștri sunt expuși pericolelor, petrecând mai mult timp în aer liber, și de cele mai multe ori fără să fie supravegheați. După amiezi însorite la piscină, picnicuri cu prietenii, o excursie în familie, camping, toate acestea fac parte din planurile tuturor pentru vacanța de vară, iar deși multe accidente pot fi prevenite, unele dintre ele nu. Specialiștii noștri au concluzionat că vara este “sezonul accidentelor” la camera de gardă a spitalelor, astfel adăugarea copilului dumneavoastră la polița de asigurare medicală sau achiziționarea unei asigurări de sănătate pentru întreaga familie este unul din pașii pe care îi puteți urma pentru a asigura sănătatea și siguranța copilului dumneavoastră”, a declarat Zahal Levy, Președintele MediHelp International.

Arsurile sunt un alt pericol pentru copii pe perioada verii. Specialiștii au observat, în principal, arsuri de gradul II cauzate de contactul direct cu flăcările, de la focurile de tabără, focuri improvizate sau grătarele în aer liber. Înecul are o incidență mai mare în lunile de vară, conform rezultatelor, copiii sub 12 ani sunt mai predispuși înecului sau accidentelor în piscină, în timp ce adolescenții sunt mai predispuși accidentelor în apele naturale. Leziunile apărute în urma scufundărilor sunt și ele predominante, cauzând 5% din totalul accidentărilor de la nivelul coloanei.

###

MediHelp Internaţional este liderul pe piața asigurărilor internaționale de sănătate din Europa Centrală şi de Est, fiind prezent în România, Ungaria și Bulgaria de peste 15 ani și urmând să se extindă în alte state din regiune. Planurile de asigurare medicală internațională MediHelp oferă acces la o rețea de peste 425,000 de clinici medicale din lume, oferă servicii medicale (intervenții chirurgicale complexe, spitalizare, consultații multidisciplinare, analize de laborator, servicii de imagistică avansată, tratament dentar, tratament pentru cancer, transplant de organe, transplant de măduvă osoasă) și include opțiuni de acoperire intenațională de până la 3.000.000 euro. Pentru mai multe informații accesați www.medihelp.ro