Vara 2012 Cod rosu de canicula. Tensiunea arteriala creste! Tine “la rece” hipertensiunea arteriala si hipercolesterolemia cu ajutorul plantelor medicinale

Exista persoane care sufera in mod constant de dereglari ale tensiunii arteriale si persoane care sunt afectate ocazional (tensiune arterialã oscilatorie). Indiferent de situatie, vara este anotimpul in care aceasta afectiune este mai des intalnita decat in restul anului, deoarece temperaturile ridicate constituie unul din factorii declansatori ai cresterii valorilor tensionale.

Zilele caniculare pot crea serioase probleme de sanatate cardiacilor. Organismul uman este creat pentru a-si mentine o temperatura constanta de 37 de grade, indiferent de temperatura din aer. De aceea, in zilele fierbinti de vara creste riscul declansarii accidentelor vasculare cerebrale si al agravarii insuficientei cardiace.

Un european din doi sufera de hipertensiune

Societatea Europeana de Hipertensiune si-a manifestat ingrijorarea cu privire la faptul ca hipertensiunea arteriala face tot mai multe victime.

In Romania, bolile cardiovasculare nu numai ca se mentin de multi ani ca prima cauza de mortalitate dar, in ultima perioada, s-a inregistrat si cresterea incidentei acestora, aproximativ 40 din 100 de persoane examinate sufera de boli cardiovasculare, conform unui studiu realizat de Societatea Romana de Cardiologie.

Principala cauza a cresterii numarului bolilor cardiovasculare in Romania o reprezinta modificarea stilului de viata din ultima perioada, cresterea consumului de alimente cu incarcatura calorica mare, ceea ce favorizeaza inmultirea cazurilor de obezitate si tulburari metabolice. Totodata, incidenta mare a fumatului, sedentarismul si sporirea stresului cotidian sint factori care isi pun amprenta asupra sanatatii inimii.

Plantele medicinale – recomandate hipertensivilor

In normalizarea valorilor tensiunii arteriale, plantele medicinale actioneaza prin mai multe mecanisme: pe de-o parte scad frecventa cardiaca si induc vasodilatatie fie la nivelul arterelor mari, fie la nivelul circulatiei periferice si pe de alta parte scad tensiunea arteriala si colesterolul, avad si efect diuretic.

Capsulele Tensiune au in componenta vasc, talpa gastei, saschiu, usturoi si maslin si sunt eficiente in tratarea hipertensiunii arteriale – stadiul I, hipertensiunea de stres a tinerilor, hipertensiunea arteriala esentiala aparuta in preajma menopauzei si hiperetensiunea oscilanta a varstnicilor. Este recomandata administrarea in doze de 1 capsula de 3 ori pe zi. Pretul aproximativ este de 22 lei.

Pentru un plus de eficienta, tratamentul natural poate fi completat cu Ceaiul T-Tensiune, in a carui componenta se gasesc plante precum troscot, tarhon, sunatoare si roinita, sau cu Ceaiul Tensiune, ce contine paducel, traista ciobanului, talpa gastei, lavanda si maslin. Se recomanada un consum de 2-3 cani pe zi. Ceaiurile difera in functie de conditionare (punga sau plic) si au pretul de 4 lei.

Capsulele Diuretic, in a caror componenta se regasesc plante medicinale precum traista ciobanului, mesteacan, sulfina, troscot si pir, au proprietati diuretice, hipotensoare, diaforetice, vasodilatatoare coronariene si anticoagulante, fiind recomandate in tratamentul hipertensiunii arteriale. In acelasi timp, plantele aduc un aport deosebit de saruri minerale, impiedicand spolierea organismului.

Capsulele si ceaiul Diuretic, gama Traditii, sunt recomandate in tratarea retentiei hidro-saline (edeme) si hipertensiunii arteriale, in doze de 1-2 capsule de 3 ori pe zi, intre mese. Evaluarea eficientei terapeutice a evidentiat reducerea valorilor tensionale si ameliorarea pana la disparitie a edemelor. Pretul pentru Capsule Diuretic este de 15 lei, iar pentru ceaiul Diuretic este de 8 lei.

„Nivelul optim al colesterolului LDL se situeaza sub valoarea de 130 mg/dL. Cresterea valorilor colesterolului reprezinta un factor de risc crescut in bolile cardio-vasculare.Tratamentul hipercolesterolemiilor cu plante medicinale aduce numeroase beneficii, favorizeaza metabolizarea colesterolului la nivel hepatic, scade absorbtia grasimilor la nivel intestinal, dizolva depozitele de colesterol si lipide, fara a leza celula hepatica asa cum se intampla in tratamentul clasic.”, a explicat dr. Carmen Nonn.

Capsulele COLESTEROL au in componenta plante active precum rostopasca, papadie, patlagina, extract de frunze de maslin si extract de anghinare, fiind recomandate in tratarea hipercolesterolemiei, dislipidemiei si hipertensiunii arteriale. Se recomanda administrarea a 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, inainte de mese. Pretul unei cutii cu 60 de comprimate este de aproximativ 25 de lei.

Pentru evaluarea eficientei terapeutice, capsulele COLESTEROL au fost administrate timp de 2 luni pe un esantion de 103 pacienti cu probleme de dislipidemie (valoare crescuta a grasimilor in sange). La finalul perioadei de test s-a constatat o scadere semnificativa a nivelului colesterolului la peste 79 dintre pacientii evaluati (76,6% ).

Tinctura COLESTEROL cu extract de frunze de maslin, frunze de anghinare, rostopasca, rizomi de ghimbir s usturoi stimuleaza metabolismul lipidelor si colesterolului, reduce biosinteza de colesterol in organism si ajuta metabolizarea colesterolului la nivel hepatic. Este recomandata in hipercolesterolemie, dislipidemie sau in prevenirea aterosclerozei in doza de 20-40 picaturi de 3 ori pe zi, intre mese. Pretul este de aproximativ 13 lei.

Plantele din compozitia ceaiului COLESTEROL (ceai verde, sulfina, papadie, maces, rozmarin, urzica, coada calului) au proprietati complexe: ceaiul verde impiedica sinteza si absorbtia colesterolului si lipidelor, poliholozidele si taninurile din compozitia sulfinei, rozmarinului si macesului reduc absorbtia lipidelor si colesterolului la nivel intestinal, macesul si rozmarinul prin efectul antioxidant impiedica peroxidarea lipidelor, iar coada calului datorita saponozidelor favorizeaza eliminarea deseurilor metabolice. Este recomandat in tratarea hipercolesterolemiei, hiperlipidemiei si ateromatozei (depunerea de colesterol pe pereti vaselor de sange). Se beau 3-4 cani pe zi cu o jumatate de ora inainte de masa. Durata unei cure obisnuite este de 6-8 saptamani. Pretul unei cutii este de 4 lei.

Capsulele CALMOCARD cu plante de paducel, talpa gistii, valeriana, roinita, maces sunt recomandate in tratarea cardiopatiei ischemice, hipertensiunii arteriale, in afectiuni functionale cardiace manifestate prin palpitatii, tahicardie, oscilatii tensionale si dureri precordiale. Este indicata administrarea a 1-2 capsule de 2-3 ori pe zi, intre mese. Durata unei cure este de 3-6 luni. Cura se poate repeta dupa o pauza de o luna. Pretul este de 18 lei.

Pentru completarea curei se recomanda ceaiul CALMOCARD la punga si plic ce poate fi administrat de sine statator sau asociat capsulelor TENSIUNE sau CALMOCARD. Se beau 3-4 cani cu ceai pe zi intre mese si seara, durata unei cure obisnuite fiind de 2-3 luni. Pretul unei cutii este de aproximativ 4 lei.

Despre Laboratoarele Fares Bio Vital
Fares este astazi, la peste 80 de ani de la fondare, compania cu capital integral romanesc ce detine locul intai pe piata remediilor din plante medicinale din Romania. Fares detine in portofoliu produse pe baza de plante medicinale precum: ceaiuri, siropuri, uleiuri esentiale, unguente si creme, tincturi, capsule si comprimate.