Utilizatorii de internet au ales Ford Focus – Masina Anului 2012 in Romania

Ford Focus a fost desemnata “Masina Anului 2011 in Romania” in urma votului acordat de utilizatorii din mediul online pe site-ul Auto.ro.

Ford Focus a castigat detasat cu un procentaj de 30% din totalul voturilor, in timp ce Range Rover Evoque a obtinut un procentaj de 20% si BMW Seria 1 un procentaj de 19%, clasandu-se pe urmatoarele doua pozitii la o diferenta minora.

Auto.ro, in cadrul parteneriatului cu Asociatia Presei Auto din Romania – APAR – a sustinut ideea competitiei in mediul online romanesc oferind o platforma prin care utilizatorii de internet si-au exprimat opinia privind cea mai buna masina dintre cele 10 finaliste aflate in competitie pentru titlul “Masina anului 2012 in Romania”.

In urma votului acordat de jurnalistii de specialitate ai APAR, Kia Rio a primit titlul oficial “Masina Anului 2012 in Romania”. Avem astfel opinia jurnalistilor de specialitate versus preferintele utilizatorilor din mediul online.

“APAR isi reafirma pozitia de partener al publicului consumator de automobil, care se poate baza pe testele, analizele si informatiile competente oferite de presa auto romaneasca” a precizat Andrei Taflan, Presedintele Asociatiei Presei Auto din Romania.

“Suntem mandri ca Auto.ro, in cadrul parteneriatului cu Asociatia Presei Auto din Romania, a oferit utilizatorilor din mediul online romanesc posibilitatea de a-si exprima preferintele alaturi de pozitia oficiala a jurnalistilor specializati in domeniul auto”, a declarat Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro.

Castigatoarea titlului, Ford Focus, una dintre cele mai premiate masini, cea care a revolutionat segmentul compact in urma cu 13 ani, se remarca prin tehnologiile inteligente si inovatoare, dotarile de nivel superior, atenţia deosebita acordata detaliilor, precum si nivelul ridicat de siguranţa. Ford Focus a fost Masina Anului in Europa in anul 1999.

“Ne bucuram sa primim aceasta distinctie. Noul Focus, primul model global al Ford reprezinta un reper pentru compania noastra, obtinand punctajul maxim de 5 stele EuroNCAP pentru siguranta. In plus, “masina inteligenta”, dupa cum a fost denumita de presa din Romania datorita tehnologiilor avansate pe care le ofera, este si prima masina ce a obtinut 4 premii de siguranta EuroNCAP Advanced. Peste 10.000 de romani au testat noul Focus si reactiile pe care le avem din intreaga tara sunt pozitive. Modelul Focus joaca un rol cheie in ansamblul vanzarilor Ford la nivel european si suntem deosebit de incantati sa stim ca peste 3.000 de vizitatori on-line l-au ales drept Masina Anului 2012 in Romania”, a declarat Henrik Nenzen, Director General Ford Romania.

Despre Auto.ro
Misiunea site-ului Auto.ro este de a-si ajuta utilizatorii in procesul de tranzacţionare, simplificand cautarea si vanzarea de masini on-line, prin servicii care ofera mai mult decat simpla postare de anunţuri, pozitia sa pe piata fiind datorata experientei vaste in acest domeniu.
In acest scop, echipa Auto.ro a dezvoltat instrumentul AutoIndex, bazat pe facilitaţile Bursa Auto Index, Avantaj Client, Sugestie Preţ si Buget Fix, care ofera utilizatorilor informaţii complexe si precise pentru a lua cea mai buna decizie de vanzare sau cumparare. Aceste statistici si informatii sprijina cumparatorul privind achizitia in functie de buget, nevoi si asteptari, si, totodata, ajuta vanzatorul sa isi raporteze oferta la alte modele asemanatoare si sa inteleaga evolutia pietei.