Utilizarea unui excavator

Piesele excavatorului

Bratul se misca ca un brat uman, cu o incheietura si un cot. Bratul excavatorului este format din doi cilindri hidraulici, o galeata si o rampa, fiind partea de sus.
Partea interioara a unui cilindru consta dintr-un cilindru cu o tijă in interior si un piston, care este sfarsitul cilindrului. Uleiul ajuta bratul sa se miste pastrand volumul la acelasi nivel, sau altfel pistonul ar scadea in partea de jos.
Daca doriti sa creati o miscare de una sau ambele parti ale bratului, uleiul este pompat pana la sfarsitul pistonului si impinge tija prin cilindru. Precizia sa poate fi rapid manipulata atunci cand controlati cantitatea de petrol care trece prin supapa. In interiorul cabinei soferului, acest lucru ar putea fi controlat.
Motorul unui excavator lucreaza diferit decat motorul unei masini. Motorul masinii preia energia direct de la ea, dar la un excavator este diferit. Echipamentul utilizeaza foarte multa putere pentru a muta excavatorul. Motorul trimite puterea pentru a-l muta: puterea este hidraulica.

Balansul ajuta excavatorul sa se intoarca. Cercul balansului este format din mai multe parti: o cursa exterior, o cursa interior, rulmenti cu bile si un pinion. Pinionul trece de-a lungul cursei interioare, care nu se misca, si cursa exterior se intoarce. Se va face fara probleme datorita rulmentilor cu bile.
Cabina este a treia parte a unui excavator. Acesta este cadrul de sus in care soferul se aseaza si detine controlul. Soferul poate controla directia si inaltimea in acelasi timp, gratie celor doua manete pe partile laterale si doua pe fata.

Picioarele constau din doua tipuri. Ar putea fi pe pneuri sau pe senile. Excavatorul pe pneuri este utilizat doar in instanta tare, cum ar fi betonul sau pietrisul. Un excavator pe senile, cunoscut sub numele de tarator, are abilitatea de a rula pe teren mai putin stabil, precum noroiul sau nisipul. Un excavator pe senile poate fi folosit pe toate suprafetele, deoarece nu patrunde in sol. Se taraste datorita unui mecanism de banda transportoare. Acest echipament poate functiona numai pe santiere si ar trebui sa fie tractat.

Exista mai multe echipamente pentru lucrul cu pamantul:
Cupa pentru excavat pentru sapaturi in lut, piatră sau inghet, sau soluri moi;
Cupa pentru excavat roca;
Galeata V, care este o galeata de sapat care confera economii de energie si a castigurilor de productivitate in unele aplicatii;
Hardpan sau galeti inghetate, care este o galeata de curatare folosita in materiale moi sau bine desfacute;
Galeata schelet, care permite pentru o metodă versatila si portabila separarea materialelor groase de cele fine;