Utilizarea computerului tomograf

In zilele noastre apar din ce in ce mai multe tehnologi pe piata. In domeniul medical se fac mereu noi descoperi pentru ca noi sa avem mereu cea mai buna stare de sanatate. De multe ori, si aparatura noua aparuta pe piata usureaza munca medicilor specialisti. Unul dintre aceste aparate foarte folositoare este si computerul tomograf.

computer tomograf romgermed

Acesta are un rol foarte important, deoarece prin intermediul computerului tomograf se pot obtine imagini de o rezolutie inalta a organelor pacientilor. Exista in anumite cazuri si posibilitatea de a furniza imagini 3D ale organelor respective. Iar lucrul cel mai important, sanatatea pacientilor nu este afectata folosind acest computer.

Care este modul in care se pot pregati pacientii pentru examinarea cu computerul tomograf?

Ca in cazul oricarei alte examinarii, si in cazul celei cu computerul tomograf exista anumiti pasi pe care pacientii ii pot urma inainte de a-si realiza examinarea cu acest tip de computer. Medicii specialisti iti vor oferi mereu cea mai buna indrumare, astfel ca nu trebuie sa iti faci nicio problema. Lasa totul pe mana profesionistilor. Inainte de o examinare cu computerul tomograf fi atent la urmatoarele aspecte:

  • Medicul specialist iti va spune daca esti eligibil pentru o astfel de examinare. Nu toata lumea poate sa o faca.
  • Ti se vor da anumite substante pe care trebuie sa le administrezi inainte de o astfel de examinare.
  • Daca v-ati facut o examinare cu bariu inainte nu uitati sa ii aduceti la cunostinta si medicului.
  • S-ar putea sa fie nevoie sa efectuati anumite analize de laborator.

Exista anumiti pasi care trebuie urmati in timpul examinarii cu computerul tomograf?

Desi examinarea cu computerul tomograf nu are o durata foarte mare de timp, pentru cele mai bune rezultate este necesar sa urmati anumite indicatii:

  • Este necesar sa stati perfect intins pe masa aparatului de examinare.
  • De asemenea, nu uitati ca nu trebuie sa va miscati.
  • Bijuteriile sunt interzise in timpul unei astfel de examinarii.

Daca aveti nevoie de o examinare cu computerul tomograf Clinica Medicala Romgermed este aici pentru dumneavoastra. Aceasta clinica are unii dintre cei mai pregatiti medici, totul pentru ca dumneavoastra sa aveti o experienta cat mai placuta posibil. Nu aveti motiv de ingrijorare, caci intreaga examinare nu implica niciun fel de durere, iar durata acesteia nu este deloc lunga. Trebuie sa pui mereu sanatatea pe primul loc, astfel ca daca ti-a fost recomandat sa realizezi o examinare cu computerul tomograf este cel mai adecvat sa o faci. Medicii prezenti in Clinica Romgermed vor fi mereu alaturi de tine, iar tu nu ai motive de ingrijorare.