UPFR licentiaza DJ-ii si prin intermediul ADJPR

Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR) mulţumeşte DJ-lor pentru interesul crescând de a folosi muzica respectând drepturile de autor şi conexe, conform legii.

Pentru a veni în întâmpinarea DJ-lor persoane fizice, UPFR a încheiat de curând cu ADJPR (Asociaţia DJ-lor Profesionişti din România) Protocolul de colaborare Nr. 15083/ 2010 în baza căruia licenţele specifice DJ-lor emise de UPFR să poată fi solicitate mai simplu şi rapid prin intermediul ADJPR.

Începând cu 2011, DJ-ii persoane fizice membri ai ADJPR pot să obţină două tipuri de licenţă UPFR:
– licenÅ£a de comunicare publică în scop lucrativ (click aici pentru detalii);
– licenÅ£a de reproducere a muzicii în scopul realizării de copii de lucru, care se poate solicita numai ulterior obÅ£inerii licenÅ£ei de comunicare publică (click aici pentru detalii).

Prima licenţă oferă dreptul de utilizare de către DJ a muzicii în spaţii închise sau deschise în care are acces publicul, spaţii de tip club, discotecă, restaurant etc. Cea de a doua licenţă permite DJ-lor să facă pe hard, CD/DVD, stick de memorie şi alte suporturi copii de lucru ale pieselor obţinute în mod legal, astfel încât să îşi poată alcătui un playlist personalizat pentru evenimentele la care participă.

UPFR salută colaborarea începută cu ADJPR şi răspunde, şi în acest mod, interesului în creştere manifestat de persoanele fizice pasionate de mixarea muzicii pentru licenţiere în utilizarea fonogramelor.

DJ-ii persoane fizice pot contacta ADJPR utilizând www.adjpr.ro
Persoanele juridice sau persoanele fizice autorizate pot obţine, în continuare, licenţele necesare pentru activitatea de DJ direct de la inspectorii UPFR.

sursa:

UPFR – Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania

http://www.adjpr.ro/ro/stiri/upfr-licentiaza-dj-ii-si-prin-intermediul-adjpr

 

Contact:

Asociatia DJ-ilor Profesionisti din România
Adresa: BucureÅŸti, B-dul Nicolae Titulescu nr. 1, Sector 1, Cod PoÅŸtal 011131
037.277.61.79 – Corina Patrascu

0723.536.536 – Leo Popa

E-mail: office @ adjpr.ro