Update concert Theatres des Vampires la Bucuresti

Este timpul ca regina mama, Sonia Scarlet, sa se intoarca „acasa”, in tara vampirilor. Dorinta ei arzatoare a fost alimentata intens de show-ul din martie 2011 (Bucuresti), pe care nu l-a putut uita, datorita fanilor.

Cei cinci slujitori ai intunericului, THEATRES DES VAMPIRES, revin in Romania pentru a-si potoli setea eterna:

19 aprilie, Bucuresti – Wings Club – Moonlight Waltz Tour 2012 

Theatres des Vampires
www.theatres-des-vampires.comShow-ul ce va avea loc in Wings Club, din Bucuresti, este prilejuit de lansarea anul trecut a album intitulat “Moonlight Waltz”, album ce imbina cu succes elemente de gothic metal cu opera, black metal, death metal,industrial si nu numai.

Contesa Sonia Scarlet va fi si de aceasta data vocea feminina ce va da viata unui alt capitol, din „cronicile vampirilor”,ducandu-si mai departe renumele de „amanta a cosmarurilor tale”.

Sonia Scarlet se afla pe platorile de filmare si va fi una dintre vedetele filmului „The Cult of Lamia” 2012. Evident, vampirii si faptele lor sunt laitmotivul istorisirii.

Fabian Varesi, claparul Theatres des Vampires, este cel care compune coloana sonora a acestui film.

Tot pentru 2012,Theatres des Vampires, pregatesc un nou DVD cu filmari din turneul european al anului 2011, an in care ne-au vizitat si pe noi.
DVD-ul cuprinde parti interesante din calatoria lor, din backstage cat si din concerte.
Vor include de asemenea un CD audio live cat si trei noi piese din filmul ce va aparea in 2012 „The Cult of Lamia”.
Piesele din coloana sonora originala sunt doar instrumentale dar pentru CD, au fost adaptate si evident, vocea Soniei nu va lipsi.

Iata o dovada in plus pentru care sa nu ratezi acest concert:

Formatiile Lunocode (Italia), Tiarra (Romania), JTR Sickert (Italia) si Eufobia (Bulgaria) vor deschide show-ul Theatres des Vampires ce va avea loc pe 19 aprilie 2012 in Wings Club din Bucuresti.

Lunocode
www.lunocode.com
Lunocode s-a format in 2004 in San Giustino, un mic sat pierdut intre dealurile din Umbria, “inima verde” a Italiei.

Membrii fondatori ai formatiei (numita la inceput Anima) care activeaza si astazi, sunt: Perseo Mazzoni – tobe, Paride Mazzoni si Giordano Boncompagni – chitara si Francesco Rossi – bass.

Vocalul Cecilia Menghi, a fost alaturi de trupa pana in 2010, cand din motive personale a incetat colaborarea cu Anima, fiind inlocuita de Daphne Romano.

In 2007 au realizat primul demo, “Birth”, ce continea patru melodii si care a fost bine primit de critici si public.

Iata ca anul 2009 vine cu un nou EP, “Last Day of the Earth”, cu cinci piese, inregistrate, mixate si masterizate in propriul studio, “Anima Studios”.

Anul 2010 a fost cel in care numele “Anima” a fost schimbat cu “Lunocode” si totodata anul in care semneaza cu Spider Rock Promotion.

Termenul “Lunocode” este un mix intre “Lunokhod” (“moonwalker”) si cuvantul din limba engleza “code”.

Teme precum universul, filozofie, explorare, sunt foarte apreciate de formatie si apar des in versurile cantecele lor.

In 2011 “Last Day of the Earth” vede cu adevarat lumina zilei, fiind prezentat, spre vanzare, in format digital pe iTunes si ca cd-rom pe site-ul Spider Rock Promotion.

In iunie 2011 Lunocode incep inregistrarile pntru primul album “full”, respectiv “Celestial Harmonies”, ce avea sa se lanseze in ianuarie 2012.

Dupa aparitia acestui album, Lunocode poate fi caracterizata ca o trupa apartinand stilului Progressive Metal cu influente Power Metal.

“Celestial Harmonies” include ample parti de chitara acustica si curate arpegii de chitara electrica, ce impreuna cu vocea lui Daphne, conduc spre o adevarata calatorie in afara zonei terestre, pe perioada a 56 de minute.

 

 

Tiarra

www.tiarra.ro

 

Trupa Tiarra a luat fiinta in 2004.

Proiectul initial a avut o formula mai simpla decat in momentul de fata iar stilul putin mai agresiv, in mare parte gothic – black. Membrii fondatori erau 4 rockeri tineri: Alex, Gil, Anda si John, adica un chitarist, un tobosar, o voce feminina si un clapar.

In acea perioada proiectul a suferit o serie de modificari atat pe plan muzical cat si din punctul de vedere al componentei membrilor aceasta aducand la genul gotic.

John, claparul, a absolvit Liceul de Muzica “Dinu Lipatti” (Bucuresti) la flaut si pian (ca al doilea instrument).

Tobosarul si chitaristul au cantat in alta trupa de black metal.

Anda, frumoasa voce feminina, a absolvit Facultatea de Arte (Bucuresti) la restaurari. Avand o ureche muzicala sensibila, ea a cantat in diferite coruri de la 8 la 16 ani. Talentul si deosebita ei voce au facut-o simbolul trupei.

Urmatoarea schimbare structurala a trupei Tiarra a adus doi noi membri, un basist si o chitarista sa completeze sunetul si sa mareasca spectrumul creativ. Trupa a functionat o perioada indelungata in aceasta componenta.

Dupa mai multe schimbari de membri Tiarra a ajuns la o formula mai satisfacatoare inregistrand un demo. CDul continea 6 piese, un proolog si un epilog. Ordinea pieselor pe CD este urmatoarea: Prologue; Tiarra; To the End of the Light; Dying Soul; Requiem for a Hero; Everything for Her; Dreams of Despair: Epilogue. Versurile romanesti au fost compuse de mama Andei care s-a implicat atat moral cat si financiar sa ajute trupe de la bun inceput.

Dupa inregistrari, a urmat o serie de concerte atat in Bucuresti cat si in alte orase, in cluburi sau festivaluri rock.

Tiarra a facut schimbari din nou la nivelul componentei, unul din chitaristi fiind inlocuit de o vioara.

Diana, violonista, este studenta la Liceul de Muzica “George Enescu” (Bucuresti). Piesele au fost putin modificate, vioara fiind un instrument care a definit mai bine mesajul trupei.

Conceptul de voce masculina a fost modificat cum fiecare membru al trupei au venit cu noi abordari atat la versuri cat si la interpretare. In prezent, vocalul este Alex (Indianu), fostul tobosar al trupei.

De fapt schimbarile numeroase si aparent haotice ale trupei au dus la o formula mai buna, astfel trupa a acumulat experienta si o identitate puternica construita din aceste cautari profitabile.

Acum, stilul iese mai mult in evidenta fiind mai melodic si mai complex decat cel initial.

Violoncelul este si el un element nou si important al trupei. Tiarra a cunoscut-o initial pe Adriana care si ea era eleva la Liceul de Muzica “George Enescu” (Bucuresti). Adriana a parasit Romania si trupa a inlocuit-o cu Iulia care este studenta in anul doi la Academia de Muzica avand ca specializare violoncelul. Achizitia violoncelului s-a dovedit a fi una bine venita atat de membrii trupei cat si pentru fanii acesteia.

Actualul tobosar, Sebastian, a cantat in alte trupe de metal. A adus elemente noi si totodata a imbunatatit partea ritmica impreuna cu basistul Robert care este unul dintre cei mai seriosi membri ai trupei pe plan muzical.

Cu Tudor la chitara aducand influente blues si metal progresiv (aduse de tobosar cat si basist), trupa a compus o serie de piese noi, in noua formula si cu elemente noi.

Acestea, impreuna cu cateva piese de pe demo, au fost inregistrate ca primul album al Tiarrei. “Post Scriptum”.

Anda si John sunt cei mai implicati in compunerea pieselor de la inceputul Tiarrei. Ceilalti membri au contribuit atat la nivelul instrumentelor lor, avand libertate deplina in a crea o linie mai concordanta in peisajul general, sau la nivel structural. Toti membrii sunt prezenti cand o piesa este adusa la o forma concreta pentru a putea sa-si aduca contributia stilului intr-o maniera cat mai originala.

In ceea ce priveste mesajul, nu este o politica anume a ideilor: tema de baza este dragostea, empatizand ideea de sentimente interne, de dualitate.

Trupa activeaza din anul 2004 si are in componenta opt muzicieni cu backgrounduri diferite.

Discografia formatiei cuprinde trei materiale:
“Drama Per Musica” (2004), “Post Scriptum” (2008) si EP-ul “Le monde de tenebres,” lansat pe 26 ianuarie. Acesta din urma include trei piese originale si este disponibil gratuit pe www.tiarra.ro

E o Drama per Musica…

 

JTR Sickert

https://http://www.facebook.com/JtrSickert

Numele de “JTR Sickert” a fost dat dupa pictorul londonez al secolului 19, Walter Richard Sickert, care se pretinde a fi fost faimosul Jack The Ripper.

Trupa JTR SICKERT (Gothic/ Industrial) s-a format in in primavara anului 2005, in Modena, membrul fondator fiind chitaristului, compozitorului ÅŸi bateristul Daniele Rezzaghi.

Daniele a colaborat cu o serie de trupe locale de heavy metal, cum ar fi Despise ÅŸi Hateblasted. Dupa o perioada, dorind sa-si indeplineasca visul, a inceput sa compuna muzica electronica si a lucrat ca techno DJ.

Scanteia ce a declansat aparitia JTR, a fost chiar Daniele si imbinarea celor doua stiluri: muzica electronica si heavy metal.

Lui Daniele i s-au alaturat Tiziano Panini, fostul vocal Neronova, ÅŸi cea care avea sa-si inceapa cariera muzicala atunci, solista Erika Miraglia.

Datorită intrării in formatie a fostului baterist de la Red Pill, Federico Bonora, şi a lui Mantovani Claudio, basistul, care a lucrat cu una dintre cele mai faimoase trupe de rock din Modena, formatia a luat forma completă şi a fost numita JTR SICKERT.

Dupa un an de la formare, trupa a inceput colaborarea cu Fear Studio pentru a inregistra un demo cu 4 piese, numit “Everything Is Growing Old”,care a fost foarte bine cotat, in revistele de specialitate.

Trupa a continuat cu o serie de concerte de succes urcand pe scena alaturi de nume mari ca: The Family, Godiva, Macbeth, Das Ich, Sadist, Vision Divine, Domine,Node etc.

Primul album “full” al formatiei a fost “You Deserve Panic”, in 2009. Tot in 2009 au lansat si videoclipul pentru “Crystal Night”, una dintre piesele de pe album.

“You Deserve Panic” a fost considerat ca cel mai bun album de gen in scena underground-ului italian ÅŸi a atras un mare numar de fani.

 

Eufobia

www.eufobia.com

Trupa Eufobia porneste la drum prin Europa inca o data. De aceasta data in deschiderea trupei Theatres des Vampires. Trupa revine pe scena din Romania pentru a-si prezenta noul album “Cup of Mud” 2011, lansat sub egida celui mai important label bulgar, Wizard, si distribuit in vestul Europei prin Soulfood si Plastic Head.

Dupa ce ani de zile au evolut sub forma unui trio, incepand din 2010, alaturi de line-up-ul intitial activeaza un al doilea chitarist, imprumutat de la veteranii Past Redemption, ceea ce ofera sound-ului Eufobia o nota aparte, un amestec de death metal melodic, thrash metal traditional, discrete influente de metal progresiv si ciudate pasaje atonale, inspirate din bogatul folclor slav.

http://www.youtube.com/watch?v=EPyeDmP6k-0
Intre timp, trupa se pregateste sa intre din nou in studio pentru a pregati inregistrarea noului album, insa pe durata acestui turneu multe dintre aceste viitoare trackuri vor putea fii ascultate. Concertele din Romania vor avea loc in Bucuresti pe 19 aprilie 2012 in Wings Club si in Cluj Napoca pe 20 aprilie 2012 in Irish & Music Pub.

Date ale turneului confirmate pana acum:

– 15 aprilie 2012 Sofia/BULGARIA
– 19 aprilie 2012 Buchares/ROMANIA
– 20 aprilie 2012 Cluj Napoka/ROMANIA
– 24 aprilie 2012 Czstochowa/POLAND
– 25 aprilie 2012 Warsaw/POLAND
– 26 aprilie 2012 Poznan/POLAND
– 27 aprilie 2012 Torgau/GERMANY
– 28 aprilie 2012 Prague/CZECH REPUBLIC


Bilete:
– online pe www.biletoo.ro, www.myticket.ro, www.bilet.ro, www.blt.ro si www.ticketpoint.ro
– Magazinele: Diverta si Flanco din intreaga tara, Muzica, Victoria, Unirea la Parter, cat si Sala Palatului, Palatul Copiilor si Librariile Adevarul.

45 lei – 20 februarie – 18 aprilie;
50 lei – la intrare, in ziua evenimentului.