Unul din patru utilizatori romani de PC detine un smartphone

In data de 29 Martie 2012, Expo Media a desfasurat, in parteneriat cu Vodafone Romania, cea de-a treia editie a Mobile Advertising Congress Romania, unul dintre cele mai importante evenimente de mobile marketing din Europa Centrala si de Est, in cadrul caruia s-au facut publice ultimele tendinte locale si internationale din zona de mobile advertising.

Bucuresti, 3 Aprilie 2012 – Conform reprezentantilor Vodafone Romania, inca de anul trecut, peste patru milioane de romani si-au exprimat acordul de a primi mesaje promotionale pe telefonul mobil. Potrivit unui studiu UM Research, unul din patru romani care folosesc computerul au un smartphone, iar 24 la suta dintre acestia utilizeaza Internetul pe mobil. Mai mult, in 2011, brandurile s-au promovat prin campanii de mobile advertising cu 34 la suta mai mult fata de 2010.
La nivel global, unde exista peste 600 de milioane de consumatori si peste 70 de piete (conform studiilor citate de reprezentantii Vodafone) au existat peste 5 trilioane de impresii digitale (potrivit datelor Upstream). Concluzia insa, a fost ca succesul nu mai este garantat de campanii care se axeaza pe volum, ci de campanii personalizate eficient, cu focus pe interesele audientei si pe formarea de obiceiuri de consum.

Cea de-a treia editie a Mobile Advertising Congress 2012, conferinta organizata de Expo Media si Vodafone Romania, cu sprijinul Jet Set Planner, a adus in prim plan viitorul in publicitate, prin solutii de reinventare strategica din zona de mobile marketing, care se concentreaza pe relevanta, rezultate si masurabilitate. Evenimentul a avut loc la Athenee Palace Hilton din Bucuresti, in data de 29 martie 2012, si a avut peste 170 de participanti ai comunitatii locale de afaceri, din multiple zone de activitate, precum: media, advertising, telecom, banking, retail, FMCG, servicii medicale, IT&C, auto si multe altele.

„Am reusit sa aducem si anul acesta povesti de succes si idei care pot ajuta la intelegerea mai buna a acestui mediu si folosirea lui pentru a optimiza mixul de comunicare. Am ajuns la a treia editie si ne dorim sa continuam procesul de educare a pietei de publicitate romanesti si in viitor, deoarece aceasta activitate este foarte importanta din punctul nostru de vedere. Formula noua de parteneriat in care am organizat evenimentul creeaza premisele unui succes crescut al acestui congres, de la an la an”, a declarat  Horatiu Dimulescu,  Manager Online Content &  Mobile Advertising, Vodafone Romania.
„Mobile Advertising Congress 2012 a fost din punctul nostru de vedere unul dintre cele mai reusite evenimente ale anului pe nisa de mobile. Ca si jucator in aceasta piata, ne-am bucurat de aceasta oportunitate pentru o crea inca o punte de comunicare cu partenerii interesati de serviciile noastre. Multumim organizatorilor pentru profesionalismul si atentia deosebita cu care au tratat fiecare detaliu”, a spus Mihai Paun, CEO, Ascend NetSolutions.
“Ma bucur sa ma numar printre promotorii acestui eveniment vizionar, de business. Pulsul de piata, in zona de mobile marketing devine din ce in ce mai alert, iar nevoia de reinventare a strategiei de business, in consonanta cu ultimele inovatii ale domeniului, devine imperativa. Tocmai de aceea, am reunit cele mai reprezentative voci ale momentului, pentru a oferi publicului directii concrete de urmat si o perspectiva reala asupra realitatii mobile din plan local si international”, a declarat Madalina Vilau, Managing Director, Expo Media.
Printre subiectele de pe agenda de anul acesta, s-au numarat: “Realitati augmentate in mobile advertising”, “Inovatii de tip Mobile Ad Product”, “Trenduri in comunicarea contemporana – Creativitate in mobile si social media”, “Planificarea de succes in mobile marketing si in campaniile de advertising”, “Advertising traditional versus advertising modern” si multe alte teme de interes pentru industrie.

Speakerii conferintei au fost experti si lideri ai domeniului, precum: Dan Romescu – Mobile Social Architect, Augmented Citizen Advocate, Angus Slater – Chief Marketing Officer, Vodafone Romania, Miki Devic – Co-Fondator, CEO in Germania si Chief Sales Officer, Httpool Group, George Grama – Sales Manager, Ascend NetSolutions, Aurora Enghis – Business Development Manager, ARBOinteractive, Marco Veremis – Presedinte, Upstream, Huseyin Savas – Regional Product Expert, divizia mSearch, Google Irlanda, Teodora Migdalovici – Ambasador, Cannes Lions Romania si Costin Radu – Managing Partner, The Geeks part of Leo Burnett Group.
Conferinta Mobile Advertising Congress 2012 a fost moderata de Mircea Criveanu, Managing Partner, Orasul Meu.
Pe langa parteneriatul principal cu Vodafone Romania, Mobile Advertising Congress 2012 s-a bucurat de sprijinul companiilor Upstream si Ascend NetSolutions, in calitate de Sponsori Silver. Partenerii media ai acestei editii au fost: IAA, Digital IQads, Smark, Contact Center Magazine, Httpool, Orasul Meu, Wall-street, ClubAfaceri.ro, Startups.ro, Connect, ARBOinteractive, Ambition.ro si 9AM News.
Participantii de anul acesta s-au bucurat de o conferinta interactiva, de know-how aplicat de la persoanele influente din industrie, de sesiuni de demonstratii live si de multe premii atractive, precum: ultimul model de iPad, oferit de Ascend NetSolutions, vouchere de wellness business asigurate de ActiveLife, invitatii la Dance Masters din partea Orasul Meu, seturi de ceai rafinat de la Tea Forte si vouchere de tratament facial de la La Biblioteque. Feedback-ul audientei evenimentului de business a fost unul pozitiv, care incurajeaza astfel de initiative educative, de nisa.
Pentru mai multe detalii despre conferinta Mobile Advertising Congress 2012, puteti accesa www.mobileadvertisingcongress.ro si http://www.facebook.com/MobileAdvertisingCongress. Pentru a afla noutati privind calendarul de evenimente de business organizate de Expo Media in 2012, va rugam sa accesati www.conferinte.ro.

CONTACT
Oana Olteanu | Communication Manager, Expo Media
Telefon: +40 21 411 44 20 l Mobil: +40 733 060 010
Email: oana.olteanu@expomedia.ro
Web: www.conferinte.ro l www.expomedia.ro
Social Media:   www.facebook.com/ExpoMedia.ro

Despre Expo Media
Expo Media este o agentie full service ce ofera o gama variata de servicii de calitate in domeniile: marketing si comunicare, research, consultanta de customer operations si organizare de evenimente de business. De-a lungul timpului Expo Media a dat dovada de spirit de excelenta in toate actiunile intreprinse prin experienta, dedicare si competenta.  Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati www.expomedia.ro.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc, avea 8,327,280 clienti inregistrati la 31 decembrie 2011. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, cu 398 milioane de clienti in intreaga lume, inregistrati la 30 septembrie 2011. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 40 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.