UNPR – Un Nume Pentru Romania

Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR) a lansat cartea “Un Nume Pentru Romania”, o lucrare ce oglindeste activitatea patronatului din 2003 pana in prezent, realizata sub forma unui ghid destinat sectorului IMM in vederea informarii asupra posibilitatilor de finantare europeana in scopul depasirii crizei economice actuale.

Publicatia reprezinta o continuare a primei carti lansata de patronat in anul 2003, „Dovada ca suntem si vom fi” si se doreste un reper al activitatii patronilor din Romania in cadrul miscarii patronale europene. Antreprenorii romani vor gasi in paginile cartii modalitatile de sprijin oferite de UNPR in vederea accesarii fondurilor si programelor lansate de Uniunea Europeana precum si exemple de programe desfasurate sau in curs de desfasurare.

„Consider ca este necesar ca ceea ce am infaptuit noi, micii intreprinzatori, prin intermediul UNPR, dimensiunea europeana pe care am dat-o afacerilor noastre, valorile romanesti care ne caracterizeaza sa faca parte dintr-o lucrare scrisa si sa nu intre in anonimat. UNPR doreste ca aceasta carte, „Un Nume Pentru Romania”, pe care o lasam urmasilor nostri, sa fie un reper, un inceput in miscarea patronala europeana, pe care tinerii patroni sa il duca mai departe”, Marian Petre Milut, presedinte UNPR.

„Am avut sansa de a participa si de a cunoaste o parte din actiunile de elita ale UNPR – atat in plan intern cat si international. Am putut astfel sa constat rolul si contributia organizatiei la cresterea miscarii patronale din Romania. Consider ca aceasta carte este un simbol al tuturor eforturilor exceptionale depuse in directia dezvoltarii armonioase a economiei si vietii sociale din tara noastra”, Ion Iliescu, fost presedinte al Romaniei.

„Un Nume Pentru Romania reprezinta o initiativa laudabila de a prezenta publicului avizat din tara si strainatate o imagine convingatoare asupra potentialului intreprinzatorilor romani. Eforturile presedintelui Marian Petre Milut pentru consolidarea unei asociatii patronale constituita pe principii europene se vad confirmate de realitatea intr-un moment de criza in care increderea in fortele proprii devin un element esential pentru depasirea ei. Adaug bunelor aprecieri asupra continutului si o remarca speciala privind realizarea tipografica de exceptie”, Emil Constantinescu, fost presedinte al Romaniei.

„Prin lansarea acestui volum, UNPR face un apel catre actuala clasa politica sa imparta oamenii de afaceri dupa experienta si patriotismul economic afisate, nu dupa criterii politice. Sectorul IMM romanesc trebuie sprijinit. Romania are nevoie de oameni, de branduri pe care trebuie sa le cautam printre noi, nu prin diverse programe. De aceea, UNPR va fi alaturi de antreprenorii romani si ii va spijini in intreaga lor activitate”, Marian Petre Milut.

Cartea „Un Nume pentru Romania” este editata in limbile romana si engleza si poate fi obtinuta gratuit de antreprenorii romani prin intermediul UNPR – 021/311.09.91, www.unpr.ro.

 

Contact media

Oana Balan

0730096028

oana@bncromania.ro