Universitatile si marile scoli franceze vin sa intalneasca studentii romani la RIUF 2010!

Salonul Universitar International din Romania va avea loc intre 13 si 18 martie 2010, la Bucuresti, Timisoara si Iasi. Proiectul a fost initiat de Grupul Educativa si se afla anul acesta la cea de-a 6-a editie. In 2009 salonul a atras 13.500 de vizitatori, in principal liceeni si studenti, iar delegatia franceza a fost reprezentata de 22 de institutii de invatamant superior.

Ambasada Frantei in Romania si Agentia CampusFrance organizeaza si anul acesta, pentru a 4-a oara consecutiva, un “pavilion francez” in cadrul salonului. Evenimentul le va da ocazia studentilor care doresc sa faca studii de licenta, master sau doctorat in Franta sa obtina mai multe informatii direct de la reprezentantii institutiilor de invatamant superior franceze.

Ca si anul trecut, ca dovada a diversitatii sistemului de invatamant superior din Franta, la editia 2010 a Salonului Universitar International din Romania vor fi prezente mai multe institutii de invatamant franceze, recunoscute la nivel international: universitati, mari scoli de inginerie, mari scoli de management si comert, grupuri de institutii, scoli de arta…tot atatea atuuri pentru reusita profesionala!

Primele cifre arata ca si anul acesta Franta va fi tara cel mai bine reprezentata, cu 15 institutii participante. Printre acestea se numara Universitatea din Lyon, SKEMA Business School, AUDENCIA School of Management, ESIGELEC Rouen, ISIMA, Reteaua n+i de scoli de inginerie, etc. Aceste scoli acopera ansamblul disciplinelor: stiinte umaniste si sociale, stiinte ingineresti, sport, formari pentru cadre didactice, arta dramatica, stiinte politice, management si comert, jurnalism, informatica, etc.

La standul CampusFrance studentii vor putea afla de asemenea mai multe informatii despre cum sunt organizate studiile superioare in Franta, despre bursele Guvernului francez si despre oferta de cursuri de limba franceza la Institutul Francez din Bucuresti. Reprezentanti ai formarilor universitare francofone din Romania vor completa informatiile oferite cu detalii despre posibilitatile de a face studii universitare in limba franceza in Romania.

La Bucuresti salonul se va desfasura intre orele 10 si 18 la Sala Palatului, atat sambata cat si duminica. Deschiderea evenimentului va fi marcata de prezenta Excelentei Sale Henri Paul, Ambasadorul Frantei in Romania.

Sa studiezi in limba engleza in Franta? OUI, you can!

Excelenta diplomelor franceze, rezultat al unei traditii indelungate, se intemeiaza pe o retea de 83 de universitati publice, aproape 240 de scoli de inginerie, peste 200 de scoli de management si comert, 120 de scoli superioare de arta publice, 20 de scoli de arhitectura. Foarte multe dintre acestea au inclus in oferta lor de studii si programe cu predare in limba engleza – mai ales la nivel de mastere in inginerie sau management, finalizate cu diplome recunoscute international (acreditari EQUIS, AMBA, etc).

Pentru a se inscrie la un program de studii in limba engleza in Franta, studentii romani au nevoie de diploma de bacalaureat sau licenta si un atestat de limba engleza.

Pentru mai multe detalii despre formarile in limba engleza: http://www.campusfrance.org/fr/d-catalogue/programs_taught_english/programs.html

Marile scoli franceze de management si comert, in topul Financial Times

Cu o lunga traditie care dateaza inca de la inceputul secolului XIX, marile scoli de management si comert din Franta reprezinta astazi 71 de institutii publice si private recunoscute de catre Stat. Ele completeaza excelenta formarilor in cele 150 de scoli de inginerie reunite sub numele de Conferinta Marilor Scoli. (http://www.cge.asso.fr/)

5 din aceste “Grandes Ecoles” se claseaza printre primele 10 din lume pentru un master in management, conform clasamentului Financial Times 2009, si 3 printre primele 100 de MBA-uri din lume (The Economist 2008). Mai mult, majoritatea Marilor scoli franceze au primit acreditari internationale, de tipul EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advanced Collegiate Schools of Business) sau AMBA (Association of MBAs), care garanteaza calitatea diplomelor. Oferta de studii la aceste scoli include si programe predate partial sau integral in limba engleza.

Pentru a se inscrie la una din marile scoli de management si comert in Franta, studentii romani au nevoie de diploma de bacalaureat sau licenta dupa caz, iar admiterea se face ori pe baza de 2 ani de clasa pregatitoare, ori pe baza de dosar si un atestat de limba engleza.

Va asteptam in numar mare la RIUF 2010 pentru a da studiilor
dumneavoastra o dimensiune internationala!

Programul RIUF 2010 :
Bucuresti : 13 & 14 martie, la Sala Palatului
Timisoara : 16 martie, la Hotel Timisoara
Iasi : 18 martie, la Hotel Unirea

Diana Buciumas
Responsabila Spatiului CampusFrance din Bucuresti
Institutul Francez
77 Bd. Dacia, 020051 Bucuresti
tel/fax : 0040.21.310.67.76
Pentru informatii legate de studiile in Franta: http://www.campusfrance.org