Unii romani au gasit solutii pentru afaceri prospere! Afla ce fac ei!

O afacere prospera presupune, in primul rand, un grad extrem de ridicat de implicare din partea antreprenorului. Cei care se gandesc ca odata ajunsi sefi, nu trebuie sa mai depuna niciun efort au niste afaceri sortite esecului. Numai un manager care este activ si cauta continuu cele mai bune modalitati prin care sa creasca notorietatea firmei conduce o afacere prospera.

Fiecare dintre noi isi doreste sa stie ce poate face pentru a reusi sa aiba o afacere de succes, iar unii au si gasit solutiile potrivite pentru tipurile lor de business. Mai multe informatii despre o solutie care ajuta in momentul in care obligatiile contractuale nu sunt indeplinite corespunzator, afli mai multe la https://garantii.gothaer.ro/tipuri-de-garantii/garantii-de-buna-executie/, unde vei vedea si ca semnarea unui contract de achizitie publica trebuie sa se faca stiind ca tu, ca beneficiar, vei fi protejat.

Care sunt modalitatile prin care iti poti asigura succesul?

  1. Da dovada de profesionalism

O afacere poate prospera numai odata ce le vei demonstra clientilor si partenerilor tai de calitatea serviciilor pe care le-o pui la dispozitie. Astfel, daca iti vei respecta angajamentele si vei obtine rezultate foarte bune, dar mai ales daca vei trata fiecare client in parte foarte respectuos, vei reusi sa iti construiesti un renume. Mai mult, pentru a da dovada de profesionalism in servicii trebuie sa ai si o echipa competenta.

contract de achizitii publice

  1. Gaseste contracte avantajoase

Pentru a gasi cele mai bune solutii se impune o informare permanenta asupra oportunitatilor care se pot ivi. De exemplu, poti participa la licitatii publice, la licitatii ale statului, de unde se castiga foarte multi bani. Nu trebuie sa te descurajezi si sa pornesti de la premisa ca toate sunt aranjate, ci trebuie numai sa incerci. Indiferent daca primul rezultat este negativ, continua sa incerci, pentru ca numai din experienta poti invata. Pentru a castiga o astfel de licitatie trebuie sa cunosti anumite aspecte. In primul rand, asigura-te ca oferi cele mai bune preturi, pentru ca statul trebuie sa le aleaga pe cele mai mici. Apoi, pentru a participa este obligatoriu sa inchei cateva asigurari:

  • garantia de buna executie – are in vedere protejarea beneficiarului in conditiile in care serviciile prestate de tine nu vor fi corespunzatoare contractului incheiat. Aceasta valoreaza maximum 10 % din contract. Perioada de valabilitate a acesteia este de maxim 3 ani -afla totul despre o garantie de buna executie+procent, dar si altele, LA ACEST LINK-, incetand odata cu emiterea procesului verbal de receptie a lucrarii.

  • garantia de participare la licitatie – este absolut ncesara, intrucat conditioneaza participarea. Aceasta reprezinta o suma pe care va trebui sa o depui ca o garantie a participarii corecte la licitatie.

  • garantia de mentenanta – vizeaza evitarea cheltuielilor de orice tip din partea statului, atata timp cat lucrarea pe care ai desfasurat-o sau serviciile prestate sunt inca in garantie.

  1. Ofera cele mai bune servicii raportandu-te la calitate/pret

Presupunand ca vrei sa gasesti cat mai multi clienti este necesar sa stii ce oferta de pret sa faci. Incearca sa analizezi foarte bine concurenta si sa vii cu preturi competitive, dar si sa gasesti motive in plus pentru care fiecare ar trebui sa aleaga firma ta in detrimentul alteia. De asemenea, conteaza foarte mult cum pui problema. Transforma-te pentru cateva momente intr-un agent de vanzari si prezinta-i conlocutorului absolut toate beneficiile pe care le va avea daca va alege o colaborare cu firma ta. Numai cu pasi mici poti reusi. De aceea conteaza extrem de mult cat de implicat esti si cat de mult iti doresti ca afacerea ta sa iti aduca profit.

garantie de buna executie

  1. Gaseste cat mai multi clienti

In unele cazuri cantitatea este un factor care indica si calitatea. Astfel, daca vrei sa demonstrezi ca firma ta este foarte buna si ca reprezinta alegerea potrivita, este absolut necesar sa ai un portofoliu de clienti considerabil. Oamenii cauta mereu firme serioase, iar rezultatele pot vorbi de la sine. Odata ce vei putea sa le demonstrezi cu fapte, nu numai cu vorbe, ca serviciile pe care le pui la dispozitie vor atinge orce asteptari poti avea siguranta ca ai convins un nou client sa semneze cu tine. Mai multi clienti inseamna un profit mai mare.

  1. Formeaza-ti o echipa foarte buna

Acesta este un pas extrem de important in dezvoltarea afacerii tale. Chiar daca pare greu sa asiguri salariile si beneficiile pentru mai multe persoane, odata ce afacerea ta se va dezvolta vei avea mare nevoie de cativa angajati. De asemenea, este esential sa intelegi ca tu nu le poti face pe toate si numai odata ce vei intelege asta vei putea sa formezi oameni care sa te ajute. Bineinteles, oamenii trebuie sa fie motivati si sa aiba aceeasi viziune ca a ta pentru ca lucrurile sa mearga. Incearca sa cauti cele mai potrivite persoane, astfel incat sa nu pierzi timpul cu recrutarile.

garantie buna executie in constructii

Prin urmare, modalitati prin care poti asigura succesul afacerii tale sunt o multime, iar totul tine numai de tine. Da dovada de profesionalism in orice moment si vei reusi sa gasesti multi clienti si sa iti alcatuiesti un portofoliu. Ofera cele mai bune servicii, insa analizeaza foarte bine concurenta inainte. De asemenea, trebuie sa iti formezi o echipa competenta pe care sa te poti baza in orice moment. Nu uita ca oamenii raman intr-un loc numai daca se regasesc in valorile companiei si daca sunt motivati corespunzator. Nu ezita sa te inscrii si la licitatiile organizate de stat, pentru ca afacerea ta poate cunoaste o crestere considerabila. Tine cont de faptul ca sunt necesare cele trei tipuri de asigurari pentru ca totul sa se desfasoare conform conditiilor impuse.