Un parteneriat regional intre lideri IT din Romania si Turcia

Companiile Netcad si SIVECO Romania isi unesc fortele pentru a pune la dispozitia beneficiarilor o solutie integrata completa

Bucuresti, 7 aprilie 2010 – Reprezentantii companiilor Netcad si SIVECO Romania au agreat recent, la Bucuresti, stabilirea unui parteneriat de afaceri. Acesta are ca scop realizarea unui model de business care va permite dezvoltarea unei solutii integrate complete, incorporand expertiza Netcad in domeniul solutiilor CAD si GIS si a SIVECO Romania in cea a solutiilor de eLearning si ERP.

Companiile din sectorul public sau privat sunt de obicei nevoite sa achizitioneze solutii ERP, MIS, GIS sau eLearning din surse diferite, de la mai multi furnizori, ceea ce le pune, foarte adesea, probleme dificile legate de interoperabilitatea acestor sisteme complicate.

Prin achizitionarea dintr-o sursa unica a unei solutii integrate, care acopera la cel mai inalt nivel de exigenta toate aceste functionalitati, problema interoperabilitatii este din start solutionata pentru potentialii clienti.

Netcad are o cota de peste 85% din piata de cadastru, topografie si planificare urbana din Turcia. Recent, compania a demarat implementari ale binecunoscutei sale solutii de GIS si in institutii private si ale administratiei publice locale din regiune.

Avand o cota de 21,2% din piata romaneasca de EAS si de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania este un lider regional in domeniul solutiilor de eLearning, eBusiness, MIS, Document Management, eAgriculture, eHealth si eCustoms, implementand proiecte complexe de mari dimensiuni in numeroase tari din Europa, nordul Africii, Orientul Mijlociu si Comunitatea Statelor Independente.

Cele doua companii au convenit ca in cadrul acestui parteneriat sa exploreze si alte posibilitati de cooperare, atat pe propriile piete cat si in spatiul international, valorificand resursele importante si expertiza impresionanta de care dispun.

Despre Netcad

Infiintata in 1987, compania Netcad software furnizeaza, de mai bine de 20 de ani, solutii profesionale variate care vin in intampinarea cerintelor sectorului public si privat, pentru piata din Turcia si pentru export. Solutiile sunt compatibile cu standardele internationale si au fost dezvoltate integral cu resurse proprii, fara obligatii in ceea ce priveste licentierea.

Toate procesele de vanzari, instruire si suport ale Netcad software sunt realizate de catre ULUSAL CAD ve GIS Çözümleri A.S. Compania ofera, de asemenea, servicii complete de instalare, instruire si consultanta – Institutional Software Development, Urban Information System (UIS-GIS), cu ajutorul a peste 120 de experti. Intre clientii care beneficiaza de aceste servicii se numara si Cyberpark-Bilkent (Ankara – sediul central) sau Maltepe (Istanbul).

Compania Netcad se situeaza pe pozitia a treia in topul companiilor software din Turcia, detinand peste 85% din piata de Geographical Information Systems, Cartografie, Planificare Regionala Urbana, Proiectare de Autostrazi (Highway). In prezent, detine peste 6.000 de utilizatori inregistrati si a vandut peste 15.000 de licente. Produsele Netcad sunt prezente ca obiect de studiu in 76 de departamente din 53 de universitati. Compania dispune de un centru permenent de instruire, cunoscut drept netcadkampüs. In cadrul centrului, instructori specializati predau cursuri vocationale si de utilizare IT avansata.

Sistemul de calitate Netcad este certificat conform standardului ISO 9001. Netcad este membru asociat al Open Geospatial Consortium (OGC), produsele sale GIS fiind certificate conform standardelor globale WMS, WFS, SFS.

http://www.netcad.com.tr/

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, In Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale In domeniul educational au primit aprecierea de “Best Practice” din partea Comisiei Europene si “Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market. In 2010, compania a obtinut titlul “Winner of European IT Excellence Award 2010” pentru implementarea solutiei IT la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.