Un nou instrument de marketing pentru piata bauturilor!

Conform unui studiu publicat recent de firma americană Forrester Research, europenii din statele cele mai dezvoltate navighează pe internet în medie 14,3 ore pe săptămână, în timp ce bugetul de timp alocat vizionării programelor TV este de 11,3 ore. În acelaşi timp, 36% dintre internauţi spun că se uită la televizor mai puţin tocmai pentru că alocă mult timp navigării pe internet.(sursa:Capital.ro)

Marketingul pe Internet este relativ ieftin în comparaţie cu feetback-ul obtinut. Companiile pot atinge o audienţă foarte largă cu un buget redus faţă de publicitatea tradiţională. Natura mediului permite consumatorilor să studieze şi să cumpere produse în funcţie de ceea ce doresc.

Boss-ul de la Microsoft spunea ca in viitor afacerile vor fi de doua feluri – pe Internet sau deloc. “Parintele” Kotler demonstreaza in ultima sa carte ca fara Internet nu se mai poate.

ORICARE din actiunile pe Internet genereaza comportamente de marketing pentru ca pana la urma asta e scopul … cati mai multi oameni sa ajunga la informatia ta si sa ia o decizie in ceea ce o priveste.

Sa nu uitam ratiunile utilizatorilor de Internet, sau “Regula celor 3C” – Cauta, Compara, Cumpara.

Ei CAUTA informatie pe Internet (si aici marketingul trebuie directionat astfel incat sa te gaseasca), COMPARA rezultatele (marketingul trebuie sa stie sa le prezinte cat mai bine) si CUMPARA (marketingul trebuie sa stie sa vanda).

Comunicarea online isi are radacinile in marketingul traditional, dar se ramifica si se diferentiaza intr-o maniera foarte evidenta datorita unei caracteristici unice: INTERACTIVITATEA.

Pe Internet, comunicarea are loc in doua directii si nu doar in una, ca in marketingul traditional. In acelasi timp, vanzatorii si cumparatorii pot incheia tranzactii din casele sau birourile lor, la orice ora din zi sau din noapte.

RaftOnline.ro da posibilitatea consumatorilor de pretutindeni sa cunoasca informatiile esentiale despre produsele prezente in acest Portal,informatii legate de misiunea si valoriile fiecarui brand,pretul si calitatea fiecarui produs in parte…

Prin intermediul RaftOnline  puteti comunica direct cu potentialii consumatori si de ce   nu chiar cu competitorii dumneavoastra. Cum e posibil asa ceva?

Newsletter-ul RaftOnline – puteti taransmite o serie de communicate, promotii ale produsului/produselor pe un anume lant de magazine, evenimente, lansari, unei baze de date formate din consumatori bine educati numiti si trend-setter, dar nu in ultimul rand unor oameni implicati activ in domeniu.