Un Bucureşti de bun-simţ

Joi, 15 iulie 2010, ora 10.00, Bucureşti – Cheiul Dâmboviţei

Luna trecută, municipalitatea a demarat o acţiune de curăţare de tonele de deşeuri a marginilor drumurilor, fiind strânse 147 de tone de deşeuri din zona Cheiului Dâmboviţei. Această acţiune a fost realizată voluntar, fără ca Primaria Capitalei să fie implicată cu
vreun cost.

Pentru a nu se mai ajunge în situaţia de a exista o asemenea cantitate de deşeuri, Centrul Educaţional pentru Tineret şi Dezvoltare Durabilă “Pilula Zero”, împreună cu ziarul RING, demarează acţiunea “Un Bucureşti de bun-simţ”, acţiune ce doreşte să ecologizeze diverse zone din Capitală şi să dea un exemplu de responsabilitate sociala tuturor bucureştenilor. Primul pas al acţiunii este Cheiului Dâmboviţei.

Pentru a realiza acest lucru se face apel la ajutorul voluntarilor, cu vârste între 16 ÅŸi 65 de ani, oameni ce doresc să dea un exemplu de respect reciproc, oameni cu spirit civic, dar mai ales la toÅ£i bucureÅŸtenii care comentează în fiecare zi subiectul “m-am săturat de un BucureÅŸti murdar”. A venit timpul ca fiecare să-ÅŸi lase vorbele acasă ÅŸi să treacă la fapte, iar daca nu ÅŸtiu de unde să înceapă, acÅ£iunea din 15 iulie este un început bun.

În cadrul acestei activităţi vor fi aşteptate oficialităţi locale, organizaţii non-guvernamentale, cât şi personalităţi ce doresc să sprijine acestă iniţiativă.

Locul de întâlnire va fi intersecţia dintre Splaiul Unirii şi Calea Vitan-Bârzeşti (punct de reper parcul Autovit).

Vă aşteptăm!

“Agenda Voluntarului” – persoană de contact:
Dl. Mihai Boboc, coordonator de proiecte în cadrul Centrului EducaÅ£ional pentru Tineret ÅŸi Dezvoltare Durabilă “Pilula Zero” – Tel.: 0734.974.634 – E-mail: mihai.boboc@pilulazero.ro

www.agendavoluntarului.org