Uite criza, nu e criza…

Acesta este probabil unul dintre cele mai des rostite cuvinte in ultima perioada: criza. Toti discuta despre ea: la piata, la servici, la televizor, radio, ziare, etc. Mass-media este inundata de articole legate despre acest subiect; sunt prezentate opiniile diferitor oameni: de la cei mai simpli la personalitati publice/ private.

 

    Desi intoarsa pe toate partile, nimeni nu stie exact cand a inceput, cat va dura si ce efecte va avea asupra viitorului Romaniei.

 

     Totusi, nu trebuie negate efectele ei: tot mai multe afaceri dau faliment, astfel incat foarte multi oameni raman fara locuri de munca. Ironia face ca, desi ar avea sansa de a lucra si de a castiga un venit in strainatate, unii romani sunt prea lenesi sau neseriosi pentru a incerca sa isi gaseasca un job in alt domeniu.

 

     Romanii sunt prost informati si au asteptari false in ceea ce priveste munca in Occident. Sa luam ca exemplu Marea Britanie: majoritatea nu stiu care este documentul prin care ai acces nelimitat la piata muncii din Marea Britanie (Blue Cardul) si nu stiu nici faptul ca acesta nu se obtine direct, ci dupa 5 ani de lucru in Regatul Unit. Totodata, ei cred ca de indata ce au ajuns acolo, banii vor incepe sa “curga”, indiferent daca ei au sau nu calificari sau daca au practic ceva de oferit angajatorului respectiv.

 

    O companie britanica, 1st Choice Au Pairs, ofera din 2004 locuri de munca pentru tineri in Marea Britanie ca si ingrijitori de copii (prin programul au pair). In ciuda faptului ca serviciile oferite de aceasta agentie sunt gratuite, un numar foarte scazut din persoanele care isi arata initial interesul se prezinta la interviuri. Au fost cazuri in care toate aranjamentele au fost facute, dar persoanele in cauza au renuntat brusc, fara sa mai raspunda la telefon sau email. Acestea s-ar putea datora numeroaselor cazuri in care s-a intamplat invers: romanii au fost pacaliti de agentii din strainatate (si nu numai) si abandonati fara bani intr-o tara straina. Totodata trebuie mentionat ca au fost si numeroase cazuri in care tinerii au dat dovada de maturitate si si-au respectat angajamentele luate.

  

     Probabil ca multi nu au auzit pana acum termenul de ‘au pair’. Termenul ‘au pair’ vine din limba franceza si se traduce prin egalitate, la acelasi nivel. acest lucru inseamna ca au pairul nu va fi considerat drept un angajat, ci va fi integrat in familie, va avea acelasi nivel cu ei. Printre sarcinile generale ale unui au pair enumeram: ingrijirea sau supravegherea copiilor, menaj usor, transportat copiii la scoala (daca au carnet de conducere) si uneori sa ii supravegheze sa se asigure ca isi fac lectiile.

 

 

     Fiind un program pentru tineri, acestia au sansa de a-si imbunatati cunostintele de limba engleza, de a obtine diferite calificari si de a avea mai multe sanse de a-si gasi apoi un loc de munca. Pe langa toate acestea se ofera: masa, cazare si bani de buzunar, pentru 25 de ore lucrate pe saptamana. Toate aceste servicii sunt oferite gratuit de 1st Choice Au Pairs, care incearca astfel sa ajute tinerii din Romania si sa le deschida noi orizonturi.

 

    

      Acest program le da sansa tinerilor sa cunoasca o cultura noua si sa traiasca vreme de un an in mijlocul unei familii. Agentia 1st Choice Au Pairs este singura agentie britanica care lucreaza direct cu ambele parti: atat cu familiile cat si cu au pair pentru a ne asigura ca informatiile esentiale nu se vor pierde pe drumul facut de la o agentie la alta.

 

 

      Deoarece sunt numeroase familii care au nevoie de un au pair cat mai curand, 1st Choice Au Pairs, doreste sa invite tinerii cu varsta cuprinsa intre 18-27 ani la preselectii pentru postul de au pair. Ne vom afla vineri, 13 iulie 2009, si miercuri,15 iulie 2009 in Bucuresti la sediul ANOFM, iar luni 13.07.2009 si marti 14.07.2009, in Oradea la sediul ANOFM. Aici va fi organizata o bursa a locurilor de munca pentru toti cei care doresc sa lucreze legal in Regatul Unit.

 

      Pentru detalii si informatii, nu ezitati sa ne contactati la  031 2249893  sau info@1stchoiceaupairs.eu