TUN ISTORIC DE 6.000.000 EURO IN MEDIEREA DIN ROMANIA

 

VAND TUN MEDIEVAL foto

La rece, definitia medierii din Romania ar suna cam asa: o viata lipsita de sansele de a trai in cadrul unui anumit standard minim de trai sau situatia in care unii saracesc iar altii se imbogatesc pe naivitatea primilor

Mai bine spus, medierea inseamna sa nu ai din ce si cu ce trai, sa mori de foame si de frig. Acest standard este relativ, foarte diferit de la o categorie la alta.

De exemplu, mediatorul de rand, sa devina mediator scoate din buzunarul sau cca 2000 de Euro pentru inceput, bani pe care din naivitate ii muta in buzunarul celei de a doua categorii a medierii, favorizatul formator.

La noi, in Romania, au urmat cursurile de mediator cca 5000 de naivi care au platit 1000 de Euro pe curs plus 900 Lei pe autorizate.

Facand un calcul simplu, visteria categoiei favorizate, formatorul, s-a umplut cu 5.000.000 de Euro impartiti intre 7 – 8 furnizori de formare, iar a Consiliului de mediere cu cca 3.000.000 de Euro, care de fapt mai mult de jumatate se impart tot intre formatorii care au acaparat si au pus stapanire pe institutia medierii.

Pe cand mediatorul de rand se plange pe la colturi ori de cate ori are ocazia, ca nu mai are bani, mafia medierii se lafaie in masini de lux, case de lux si vacante exotice.

Sa analizam continutul lunar al cosului de subzistenta pentru mediator.

Alimentele sunt primordiale pentru viata si sanatate. Medicamentele nu pot lipsi, indiferent de varsta. Nimeni nu poate umbla fara haine si incaltaminte. Produsele necesare igienei personale, bani pentru plata chiriei, a utilitatilor (electricitate, energie termica, gaze, apa, canal etc.), bani pentru un abonament de telefonie fixa si transport in comun, pentru plata ratelor si impozitelor, toate acestea sunt indicatori obligatorii ai Cosului.

Oare favoriozatul formator cunoaste cat costa toate acestea?, Stie el, nesimtitul formator, ca unii dintrer mediatori si-a dat ultimul banut din buzunar cu speranta ca va trai mai bine?

Considerente personale

Plecand de la declaratiile aberante ale iresponsabilei Presedinte ilegale a Consiliului de mediere, transmise mediatoriilor recent printr-un newsletter, ca in raportul Comisiei europene acesta este consemnat ceia ce este un lucru bun pentru mediatori, pot spune ca gradul de nesimtire al acestui personaj, care nu vrea sa inteleaga ca detine functia ilegal si ca nu mai este membru al Consiliului de mediere de doi ani, si-a atins apogeul.Ce este imbucurator pentru mediatori, stimata presedinta ilegala, maine justitiabili dau iama prin birourile mediatorilor facand coada, ca pe timpul lui Ceausescu la carne, sa isi rezolve litigiile?. ABERATII!
Niciodata formatorul nu-l intelege pe sarac si ilegalul membru in Consiliul de mediere nu crede flamandul mediator.

In schimb, ii vinde in continuare, cu nesimtire, iluzii ca in Romania v-a incepe sa functioneze medierea.Aiureli, eculubratii, abureli etc. medierea in Romania nu va functiona niciodata cu formatorul in Consiliul de mediere.

Acest controversat personaj avar, un fel de Hagi Tudose, mereu este si va fi in cautarea binelui pentru el, nu pentru pulime( sa-l citez si pe Primarul Oprescu).

Coruptia, cauza ne functionarii medierii si saracia mediatorului.

Dupa cum am aratat la inceputul articolului, saracia mediatorului este efectul tragic al unei multitudini de cauze: dictatura, hotarari anti constitutionale, coruptie si incompetenta a conducatorilor.

Medierea, desi ferita de controlul unor organisme ale guvernului, traieste sub dictatura coruptiei generalizate si a incompetentei membrilor Consiliului de mediere.

Sume uriase, echivaland cu Bugetul de stat pe o luna de zile, se fura in aceeasi perioada de timp, cu concursul factorilor decidenti.

Ma refer aici, la Ministrului Justitiei. Un agarici care, cum se vorbeste pe la colturile medierii, incaseaza bani frumosi, pe ne-ve de la formatori. Nu ma pronunt ca ar fi adevarat, dar acestea sunt zvonurile.

Tun istoric de 6.000.000 de miliarde de euro in mediere

De-a lungul a mai bine de 10 de ani, guvernantii medierii si mafia formarii de mediatori au jefuit pestre 5000 de mediatori si Comisia europeana de sute de mii de euro pe programe fantoma

Retineti: intre 800.000 si 1.000.000 de euro furati, de caciula! De unde reiese o asemenea concluzie? Dintr-un calcul sumar pe care l-am descris mai sus.

Sume exorbitante, echivalente a 0,30% din Produsul Intern Brut (PIB), ajung in buzunarele mafiei medierii, in loc statul sa organizeze cursurile de mediere prin MJLC iar acesti bani sa fie varsati la bugetul de stat!

Cat despre membrii ilegali ai Consiliului de medierei si mediatorii pastoriti de ei, din pacate, dupa 200 de ani, ajungem la vorba lui Napoleon Bonaparte: „Singurul mod de a ramane sarac este sa fii cinstit.”

Cu riscul de a soca, afirm ca solutia cea mai eficienta de eliminare a coruptiei din mediere ar fi o abordare extrema: adoptarea modelului chinezesc de sanctionare a actelor de mare coruptie, adica plutonul de executie, si a modelului arabesc in privinta coruptiei mici: mutilarea.

Mediatorii trebuie sa-si recapete curajul si demnitatea de a iesi in strada, fiindca numai asa se castiga luptele cu asemenea adversari iar cei ce cred in vrajelile de doi lei ale patronilor de scoli de formare, sa se lepede de satana