Trotinete pentru copii. Scurt ghid de achizitie

Achizitia unei trotinete pentru copii nu este o misiune tocmai usoara pentru ca cei mici sunt destul de pretentiosi in ceea ce priveste designul, dar si pentru ca noi vrem sa ii stim in siguranta mai presus de toate.

Cu toate acestea, daca tii cont de cateva lucruri de baza, cumpararea trotinetei mult visate se poate transforma chiar intr-o experienta placuta, atat pentru tine cat si pentru cel mic.

1. Material de calitate

In functie de bugetul pe care il ai si de cat timp vrei ca cel mic sa se bucure de trotinete, poti alege si materialul din care aceasta este confectionata. Astfel, poti alege o trotineta din aluminiu, mai rezistenta si mai durabila, sau una din plastic. In acest din urma caz, in functie de calitatea plasticului, poate fi vorba de o trotineta de unica folosinta sau una de care copilul se poate bucura cel putin 2-3 sezoane.

2. Mecanismul de pliere

Acest aspect este important mai mult pentru parinti. Daca ai zilnic in portbagajul masinii o bicicleta, o pereche de role, o minge, eventual un carut pentru bebe si alte accesorii destinate distrarii celor mici, atunci trotineta perfecta este cea care se pliaza usor si bine si se poate strecura printre celelalte obiecte din masina.

3. Rotile

De obicei, rotile trotinetelor sunt confectionate din plastic dur, la fel ca si cele pentru skateboard-uri. Si in acest caz, in functie de pret, poti cumpara o trotineta cu roti confectionate din materiale mai calitative sau unele de proasta calitate.

4. Franele

Acestea trebuie sa franeze bine si sa poata fi actionate cu usurinta, avand in vedere ca copilul nu are prea multa forta ori dexteritate atunci cand vine vorba de a frana cu piciorul.

5. Suportul pentru picioare

Trebuie sa fie suficient de mare pentru a-i permite copilului sa isi aseze picioarele cu usurinta, dar nici prea mare, caci trotineta va fi greu de folosit. Cel mai bine este ca cel mic sa o probeze inainte de a o achizitiona.

Daca trotineta pe care vrei sa o cumperi este din plastic, fii atent ca suportul pentru picioare sa fie in perfecta stare, sa nu fie zgariat sau crapat.

6. Manerul si tija

In primul rand, tija trotinetei trebuie sa poata fi ajustata in functie de inaltimea copilului, astfel incat cel mic sa o poata folosi cat mai mult timp.

De asemenea, mecanismul de ajustare trebuie sa fie simplu de folosit, dar si sigur. Odata fixat, acesta trebuie sa ramana pe pozitie. In caz contrar, pot avea loc accidente neplacute.

7. Intretinerea

In cele din urma, pentru a te scuti de batai de cap viitoare, asigura-te ca trotineta este usor de spalat si curatat si ca poti gasi cu usurinta piese de schimb, daca vei avea nevoie.

Asta in cazul in care nu alegi sa cumperi o trotineta din plastic de la care nu poti avea prea multe pretentii privind durabilitatea.