Trei proiecte romanesti nominalizate in finala concursului european “Think Privacy”

Romania are trei proiecte nominalizate in finala competitiei europene “Think Privacy” – “Gandeste-te la Intimitatea ta”. Reprezentantii echipelor sunt invitati la Parlamentul European de la Bruxelles unde vor participa, alaturi de Vivianne Reding, Comisarul european pentru Societate Informationala si Media, la ceremonia de premiere si evenimentul ”Data Protection Day” din 28 Ianuarie 2010.

”Are You in control”, ”No escape” si ”Identity Theft” sunt proiectele romanesti pe care juriul european le-a nominalizat ca fiind printre cele mai bune. Concursul, ajuns anul acesta la a doua editie, a avut ca obiectiv constientizarea necesitatii de protejare a datelor si a vietii private in mediul virtual.

Castigatoarea primei editii a acestui eveniment european, din Ianuarie 2009, a fost Romania cu filmul „ID” realizat de elevi ai liceului “Mihail Sadoveanu” din Pascani, juriul considerand ca aceasta creatie a surprins cel mai bine riscul si consecintele neprotejarii datelor personale in mediul online.

Competitia ”Think Privacy” este organizata la nivel european de catre European Schoolnet si Microsoft, cu sprijinul institutiilor academice si guvernamentale, sub patronajul Consiliului Europei. La nivel national, evenimentul este promovat de catre Consortiul Sigur.info format din Organizatia “Salvati copiii” Romania ca si coordonator national, Positive Media si Centrul FOCUS – Centrul Roman pentru copii disparuti si exploatati sexual.

Castigatorii concursului ”Think Privacy” vor fi desemnati de un juriu ce include specialisti in educatia si protectia datelor, un membru a Parlamentului European, un reprezentant al tinerilor si un reprezentant al industriei IT. Reprezentantii celor trei echipe castigatoare vor petrece trei zile la Bruxelles unde vor participa la un workshop despre productia video, vor vizita centrul tehnologic Microsoft din Bruxelles si vor primi premii constand in console Xbox, precum si premii in bani pentru achizitionarea de echipamente pentru scoala sau organizatia lor.

Mai multe detalii despre concurs si despre castigatori puteti gasi accesand site-ul www.sigur.info si http://dpd.eun.org .