Trecerea de la un cont de hosting shared la un server virtual dedicat

Multi webmasteri din ziua de astazi sunt familiarizati cu pachetele de gazduire shared. Achizitionand un pachet de gazduire shared de la un provider de servicii de gazduire web beneficiati de spatiu pe disc, trafic lunar, si alte servicii pe un server pe care mai sunt cel putin cateva sute de astfel de conturi shared.

Alegerea unui pachet de gazduire shared este cu siguranta cea mai ieftina alegere pentru a pune online o pagina web, dar prezinta destule dezavantaje. Pe un cont de gazduire shared o sa aveti multe probleme in primul rand cu email-urile care o sa ajunga de cele mai multe ori ca si spam, din cauza neplacerilor cauzate de alte site-uri de pe serverul pe care sunteti gazduit. O alta problema ar fi atacurile care se pot face impotriva altor site-uri de pe server, atacuri care o sa afecteze functionalitatea intregului server.

Cum putem evita aceste probleme?

Desigur, daca doriti sa evitati aceste probleme este necesara trecerea la ceva superior. In acest caz va trebui sa treceti de la un pachet shared la un server virtual ( VPS ).  Dupa cum sugereaza si numele, VPS-ul ofera posibilitatea de a inchiria o „parte” dintr-un server dedicat, pentru care o sa aveti control deplin, exact ca in cazul serverelor dedicate.

Serverele virtuale dedicate o sa va faca sa uitati de problemele cauzate in cazul pachetelor shared, o sa aveti o latime de banda mai mare si posibilitatea de a instala un numar mai mare de aplicatii decat pe un cont standard de gazduire.

Articol scris de ACIPHOSTING ROMANIA