Tratament Hair Spa Si Masajul Scalpului

 

In timp ce facem eforturi pentru a arata bine, cei mai multi dintre noi uitam de ingrijirea parului. Astfel ajungem sa avem un par deteriorat si fara stralucire.

In astfel de cazuri cea mai buna solutie este un tratament hair spa pentru hranirea si intinerirea parului dumneavoastra. Hair Spa este un concept nou care se pretinde a fi bun pentru probleme diverse ale parului, cum ar fi, caderea parului, par tern si deteriorat, matreata, despicarea varfurilor, etc.
Acesta a aparut ca unul dintre tratamentele pentru par ideale si este oferit de aproape toate saloane de par.

Ce este un tratament hair spa?

In mod ideal, un spa pentru  par implica ulei de masaj al scalpului, samponare si conditionare. Acesta incepe cu ungere pielii capului si a parului, care este urmata de samponare. Dupa samponare se aplica balsamul de par. Intr-un salon acest tratament dureaza aproximativ o ora.
Tratamentul este bun pentru cei care se confrunta cu caderea parului si deteriorarea acestuia. Acest tratament opreste caderea si reda luciul parului. Chiar si probleme precum matreata pot fi reduse cu acest tip de tratament.
Costul unui astfel de tratament poate varia de la un salon la altul. Daca bugetul nu va permite puteti sa va faceti un tratament hair spa chiar si acasa.

 

 

Hair Spa la Domiciuliu

Tratamentul trebuie sa inceapa prin ungerea cu ulei a scalpului si masarea acestuia pentru cel putin 10 minute. Puteti folosi ulei de cocos, ulei de masline dar si amestecuri de ulei care sunt folosite in saloanele de coafura.
Odata ce a-ti terminat cu masajul scalpului, este necesar sa asteptati o ora pana sa faceti urmatorul pas. Este de preferat sa utilizati un sampon de curatare, astfel incat toate produsele de natura chimica sa fie eliminate iar scalpul sa fie curatat corespunzator. Clatirea se face cu apa rece. Tamponati parul cu un prosop si aplicati balsam.

Un balsam de par bun poate fi preparat acasa prin amestecarea unui ou, o lingurita de miere, suc de lamaie si o lingura de ulei de ricin. Lasati balsamul sa actioneze timp de o ora.

Iata cateva tratamente hair spam la domiciliu:

1.Pentru par uscat – amestecati o lingurita de miere, un ou si lingura de ulei de nuca de   cocos. Masati parul dupa care samponati si clatiti.
2. Pentru par gras – suc de lamaie amestecat cu apa. Aplicati compozitia pe par si  pieptanati-va parul.
3. Pentru par zburlit – o cutie de bere la temperatura camerei, care se toarna intr-o sticla cu pulverizator. Se aplica pe par dupa samponare.
4. Pentru par vopsit – 2 lingurite de maioneza si o lingura de otet de cidru. Se aplica pe par si se lasa sa actioneze timp de o ora.

 

 

Tratamentele hair spa efectuate la un salon sunt foarte eficiente, dar daca bugetul nu va permite, si tratementele spa la domiciliu nu sunt de neglijat.