Tranzactionare Aur, Cele Mai Populare Modalitati De Investitie In Aur

Exista diferite moduri  de tranzactionare aur si diferite modalitati de a investi in aur. Aveti posibilitatea de a investi in mod direct,  sau indirect in acest metal pretios. Daca investiti in mod direct, puteti lua fizic investitia.

1.Investitii directe – Stocuri

Piata de valori ofera tranzactionare in cea cea mai mare parte  companiilor, astfel incat aurul sa nu poata fi comercializat direct aici. Cu toate acestea, exista companii si fonduri, care se afla in aceasta industrie, cum ar fi companiile miniere. Profiturile acestor companii sunt direct legate de preturile aurului, astfel încat preturile de stoc reactioneaza in mod corespunzator, permitand  investitorilor sa participe la fluctuatiile pretului metalului pretios. Castigurile si pierderile sunt adesea mult mai mari, decat cele ale preturilor metalelor fizice.

2. Investitii indirecte – ETF-uri

Fondurile tranzactionate la bursa sunt fonduri care se tranzactioneaza pe piata de valori. Unul dintre cele mai populare ETF-uri care incearca sa urmareasca pretul aurului si are simbolul GLD. Este usor de investit.

3. Investitii directe – Proprietate fizica

Forma de baza a investitie in aur este cea fizica. Este cea mai usoara investitie fie ca este vorba de monede, bijuterii cum sunt inele aur, bratari aur, ceasuri aur sau alte forme. Bijuteriile pot fi achizitonate de la diferite magazine sau de la casele de amanet. Monedele pot fi achizitionate de la monetariile guvernului si de la dealerii de monede.
Cel mai dificil de localizat sunt lingourile. Ele sunt frecvente in tarile europene. Pentru a-si mentine valoarea lingourile trebuie depozitate intr-un loc special.

4. Investitia directă – Proprietate Electronica

Fizic detinerea, depozitarea, protectia, transportul unor cantitati semnificative de aur poate fi costisitoare si riscanta. De aceea multi investitori aleg ca investitiile lor sa fie stocate intr-o maniera  sigura. O societate populara este BullionVault, ei fac mult mai usoara cumpararea si vanzarea de aur a cat de puţin la un moment dat chiar si un gram, prin perceperea unei taxe lunare mici pentru depozitare. Exista tot mai multe companii si banci care ofera servicii similare, ceea ce face mai rapid si mai simplu comertul cu metale pretioase pentru investitorii mai mici.

5. InvestiÅ£ia directă – ComerÅ£ Electronic

Multe schimburi populare de valuta straină ofera acum tranzactionare spot de metale, cum sunt aurul si argintul, fiind la fel de rapid si de usor de tranzactionat ca si euro fata de dolarul american. Un exemplu de simboluri utilizat este XAU / USD. Unul dintre brokerii de top este Forex.com. Pretul spot este pretul oferit pentru metal pentru a fi platit, inclusiv livrarea cu doua zile de la data de tranzactiei propriu-zisă (de asemenea cunoscut ca data de decontare).
Suma minimă numerar necesara variază de la broker la broker.

Investia in aur este si a fost considerata o investitie buna, chiar daca prezinta si anumite riscuri. Trebuie sa cunoasteti foarte bine piata si modalitatile de investitie, inainte de a va decide sa investiti. Apelati la sfaturile unui specialist.