Transforma joaca la Calculator intr-o Cariera pentru viitor!

In zilele de 6 si 7 august 2016 Academia inventeaza.ro va invita la un Atelier Gratuit de Robotica, Electronica si Programare.

Atelierul se adreseaza tuturor tinerilor cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani care viseaza sa construiasca roboti, sa invete programare si sa se distreze experimentand in laboratorul de Robotica – Locul unde creativitatea si distractia fac casa buna cu stiinta si tehnologia.

Pentru rezervarea unui loc, doritorii sunt rugati sa completeze formularul disponibil aici: https://goo.gl/oFj1Tj, in cadrul caruia este disponibil si calendarul atelierelor demonstrative gratuite pentru fiecare grupa de varsta in parte.

In cadrul Atelierului Gratuit de Robotica, copiii si adolescentii…

  • Vor experimenta “lumea robotilor”, interactionand cu roboti adevarati;
  • Vor afla notiuni elementare de robotica, insemnand programare, electronica practica si mecanica;
  • Vor afla cum sa puna in aplicare in viata de zi cu zi cunostintele tehnice dobandite in urma cursului;
  • Vor cunoaste prieteni cu aceleasi preocupari de calitate;
  • Vor lucra cu notiuni pe care le pot aplica in proiectele personale.

Iar insotitorii acestora …

  • Vor afla care sunt beneficiile educaÈ›iei de tip STEAM;
  • Vor afla informatii despre situatia de pe piata muncii in zona de IT;
  • Vor putea observa daca cei mici au inclinatii spre domeniul tehnic.

Locatia este Str. Ilarie Chendi, nr. 25, Sector 2, Bucuresti.

Ateliere demonstrative gratuite de Robotica au loc de regula in weekend astfel: 6-7 august, 17-18 septembrie si 15-16 octombrie 2016. Mai multe detalii despre calendar pe www.academia.inventeaza.ro.

***
Academia inventeaza.ro (www.academia.inventeaza.ro) este un program educational „before & after school” de tip STEAM*, care are la baza deprinderea de notiuni practice de Programare, Robotica, Electronica si Mecanica. Programul imbina utilizarea tehnologiei cu joaca educativa si este complementar cunostintelor dobandite la scoala de copiii cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani.

Acest program este dezvoltat pe baza conceptului educational de tip STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics), avand o abordare interdisciplinara si aplicata. Fiind o activitate complementara programului scolar obligatoriu, scopul principal al Academiei inventeaza.ro este acela de a invata tinerii CUM sa puna in aplicare, in viata de zi cu zi, cunostintele dobandite la scoala. Astfel, STEAM integreaza cele cinci discipline intr-o paradigma de invatare care corespunde cerintelor prezente sau viitoare ale lumii reale.