Trandafirii in tendintele aranjamentelor de gradina din 2012 :: www.famousroses.eu

Pentru 2012, specialistii in gradinarit de la www.famousroses.eu prevad o crestere semnificativa a gradinilor de legume. Din ce in ce mai multi poseori de spatii verzi in jurul caselor se vor orienta spre a le amenaja in vederea cultivarii legumelor. Aceasta ii va scuti, cu siguranta de cateva drumuri la piata, dar ii va inhama la multa munca. Pana la urma vor avea garantia unor legume proaspete la fiecare recolta.

O alta previziune in ceea ce priveste gradinile in 2012 este cea a amenajarii spatiilor mici. Cei care nu dispun de un spatiu suficient pentru o gradina de legume isi vor amenaja o oaza de verdeata in limita spatiului disponibil. Un studiu realizat de publicatia ameriana Better Homes and Gardens spune ca vor fi la mare cautare plantele de talie mica a caror intretinere nu cere o investitie prea mare de timp sau de resurse. Pana la urma fiecare isi doreste sa aiba cat mai aproape o parte, cat de mica, de natura, iar o gradina de mica suprafata cu plante nepretentioase este o solutie foarte buna.

Tendintele lui 2012 nu aveau cum sa excluda unul dintre cele mai frumoase aranjamente, cel cu trandafirii. Trandafirii de gradina raman in top si in acest an. Mai mult, nimic nu pare sa-i detroneze, iar motivele sunt usor de inteles. In primul rand culorile vii si bogatia tufelor de trandafiri nu au cum sa nu impresioneze, iar aromele, mirosurile cu care parfumeaza gradina nu sunt usor de inlocuit. Rosii, portocalii, albi, roz, galbeni sau chiar multicolori, trandafirii dau un farmec aparte oricarei gradini, ceea ce ii face sa reziste in top indiferent de tendintele trecatoare din amenajarile gradinilor.

Trandafirul este una dintre cele mai diverse plante pe care gradinarii le au la dispozitie, fiind in acelasi timp o planta foarte usor de intretinut. Totusi, intretinerea usoara nu inseamna neglijenta. Cu putina atentie si grija, trandafirii vor inflori si vor creste la fel ca oricare alta planta de gradina considerata mai putin pretentioasa. Specialistii spun ca orice trandafir care pentru a fi frumos trebuie ingrijit in permanenta cu o serie de substante chimice, nu este trandafir de gradina.

Nefiind o planta pretentioasa, trandafirul se poate incadra cu succes in tendinta gradinilor mici, adaptandu-se usor si la spatii restranse. De asemenea exista si varietati de trandafiri urcatori care pot contribui semnificativ la construirea in propria gradina a coltului de natura in care sa va petreceti clipele de relaxare.

Trandafirul este o planta cu traditie, care a rezistat indiferent de tendintele ultimelor mii de ani. Inca din vremea Greciei si a Romei Antice se cultivau diferite varietati de trandafiri, multe provenind din gradinile Chinei, Persiei sau Turciei.

Pe langa atuurile mentionate mai sus, culori, arome, bogatie, trandafirii mai au inca un punct forte care ii va mentine intotdeauna in topul tendintelor, sunt cele mai romantice flori, cei rosii fiind simbolul incontestabil al dragostei si al pasiunii. De aceea, pentru a va asigura ca gradina dumneavoastra va fi intotdeauna in pas cu moda si va starni oricand admiratia vizitatorilor, trandafirii sunt intotdeauna cea mai buna alegere.

Despre FamousRoses.eu

FamousRoses.eu este un magazin online dedicat pasionatilor gradinilor de flori, in special trandafiri. Pe langa o gama larga de butasi de trandafiri de gadina, magazinul ofera sfaturi practice atat pentru cultivatorii experimentati, cat si pentru cei care sunt la inceput de drum in aventura gradinaritului si doresc un spatiu special in jurul casei. Suntem oricand la dispozitia dumneavoastra cu un sfat sau cu o recomandare pentru a va infrumuseta gradina.

Contact

site: www.famousroses.eu

e-mail: office@famousroses.eu