Training Controlling – planificarea si controlul afacerilor – octombrie 2011

Aveti probleme in ultima perioada cu explicarea marjelor de profit, cu unii manageri care doresc sa se renunte la unele produse “neprofitabile”, cu calculatia costurilor unor noi produse profitabile, cu timpii de raportare a unor proiecte speciale, sistemele de calculatie de cost si de bugetare ale diferitelor departamente, cu preturile nerealist de scazute ale competitorilor, cu explicarea ofertelor in fata clientilor, cu marjele de manevra presante ale unor produse etc? … Atunci aveti nevoie de un sistem performant de CONTROLLING, indiferent daca sunteti companie mare sau mica de servicii, de comert, de distributie sau de productie.

Training-ul “CONTROLLING. PROFITABILITATEA AFACERILOR” (17, 18, 19 Octombrie 2011, Bucuresti) permite participantilor sa inteleaga rolul, obiectivele, conceptele si principiile activitatii de Controlling prin explicarea teoretica si practica a relatiilor dintre planificarea afacerilor, controlul acestora si imbunatatirea continua a proceselor si activitatilor.

Controlling-ul prin EXEGENS este mai mult decat costuri si bugete – este abordarea pierderilor, a sincronizarilor de fluxuri din procese si a imbunatatirii continue.

Programul complet al training-ului CONTROLLING. PROFITABILITATEA AFACERILOR:

Ziua I
CONCEPTUL DE CONTROLLING (Rol/ Obiective/ Concepte/ Definitii; Relatii si Principii; Structuri de costuri).
CORPORATE PHILOSOPHY & PLANNING (Definirea planificarii; Surse si tipuri de informatii ale planificarii Corporate Plan).
BUGETUL – Introducere (Planificarea bugetara; Responsabilitati; Evaluarea performantelor; Prepararea bugetului; Relatii bugetare; Categorii de bugete).
CONTROL & CONTROLUL BUGETAR (Definirea controlului; Controlul bugetar; Analiza variatiilor bugetare).
BUGETE FLEXIBILE (standarde si bugete; costurile standard vs. kaizen costing).
RAPOARTELE CONTROLLER-ULUI (Rapoartele efective de control bugetar; Semnificatia variatiilor bugetare).

Ziua a II-a
JOB COSTING (costul standard si relatiile dintre variatii; reducerea costului: ABC-ABM, Kaizen Costing).
CONTROLUL STOCURILOR (venituri vs. metode de calcul al stocurilor; costul cu stocajul).
SALES CONTROLLING (calculatia marginala si analiza cost-volum-profit; planificarea volumului de vanzari/ grupele de produse/ canalele de distributie/ aria de vanzari; vizualizarea planului managerului de vanzari).

Ziua a III-a
ABORDAREA INVESTIIILOR (exemple de evaluare economica a investitiilor si calcule ale investitilor).
BUGETELE FINANCIARE (bugetul de capital – tehnici).
PLANIFICAREA I SISTEMUL BUGETAR (exemplu detaliat de bugetare si planificare; detalierea obiectivelor bugetare sintetice; “alipirea bugetara” si bugetul realist; revenirea la obiective si cai de actiune).
CONCEPEREA DE APLICATII PRACTICE SI DE ANALIZE LA CERERE
Controlling-ul nu este doar pentru contabili… ci si pentru operations managers, profesionisti in finante, purchasing, IT, HR, sales, marketing, angajati in Supply Chain din productie, distributie si servicii.

Training-ul are specificul Managementului JAPONEZ de tip KAIZEN (tehnici consacrate de imbunatatire continua a proceselor de afaceri si de reducerea sistematica a pierderilor din sistem).

Cine va sustine training-ul:
Alin POSTEUCA, Managing Partner la EXEGENS, a ajutat zeci de companii in ultimii 10 ani pentru a implementa tehnici de controlling si de productivitate. Are experienta in training de 10 ani. El este Doctor in Contabilitate manageriala, este MBA, este Expert contabil – Bucuresti, este Expert evaluator, are certificare IAS/IFRS la ATC, este formator autorizat CNFPA. A publicat numeroase articole si studii privind productivitatea si controlling-ul.

Cine ar trebui sa participe: specialisti si manageri in Controlling, profesionisti in finante, manageri operatiuni, achizitii, IT, HR, vanzari, marketing, angajati in Supply Chain din productie, distributie si servicii.

Costuri:
Taxa de participare este de 330 EUR/ persoana (la care se adauga TVA).
Se asigura: suport de curs in format fizic si electronic pe CD (mapa de training) si pauze de cafea. Se acorda reduceri de 10% pentru minim 3 participanti din cadrul aceleiasi companii si de 8% pentru clientii Exegens. Reducerile sunt cumulabile.

Procedura de inscriere:
Va rugam sa solicitati formularul de inscriere la adresa de mail de mai jos si sa il trimiteti completat la aceeasi adresa sau la fax 021 440 27 76 pana la data de 10 octombrie 2011. Pentru buna desfasurare a cursului, locurile sunt limitate.

Mobil: 0743 048 696
Tel./Fax: 021 440 27 76
training@exegens.com
http://exegens.com