Totul despre tavanele false

Plafonul fals a devenit o caracteristica esentiala in ceea ce priveste constructia si arhitectura moderna, atat pentru aplicatiile rezidentiale, cat si pentru cele comerciale, pentru beneficiile pe care le ofera.

Ce este un tavan fals si care sunt materialele din care este construit?

Tavanul fals este, in principiu, un plafon sub acoperisul principal care este suspendat cu ajutorul unui cadru metalic sau din lemn. Plafoanele false sunt, de asemenea, cunoscute sub denumirea de tavan de ploaie sau plafoane suspendate. Este al doilea acoperis dupa tavanul principal. Tavanul fals se face in principal pentru a ascunde firele si pentru a oferi un aspect estetic casei dumneavoastra.

Materialele cele mai utilizate in fabricarea unui tavan fals sunt urmatoarele. Plafoanele facute din gips sunt usoare, foarte bine izolate fonic, rezistente la foc, moi si izolate termic. Gipsul este un sulfat hidratat de calciu.

Tencuiala de Paris este materialul utilizat in principal pentru constructia plafonului fals. Tencuiala de Paris este obtinuta atunci cand ghipsul este incalzit la o anumite temperatura. Tencuiala tavanului de Paris este atractiva, aproape fara intretinere si are o durata lunga de viata. Sunt izolatori foarte excelenti la caldura si frig.

Tavan fals de VIPCasa

Tavanul din fibra de sticla este in cerere mare pentru construirea unui tavan fals, datorita costurilor reduse si a instalarii usoare. Materialul folosit pentru fabricarea panourilor din fibre de sticla pentru tavan sunt fabricate din minerale sintetice si naturale. Deoarece acestea sunt facute de om, ele vin in multe forme si dimensiuni.

Unul dintre tipurile de plafon fals utilizat in construc?ii este din sticla. Este un material non-cristalin, fragil si transparent. Poate fi modificat ca acesta sa devina robust si netransparent, folosind niste aditivi speciali. Deoarece sticla este un bun izolator de caldura, acesta poate fi utilizata pentru tavanul fals. Acest tip de plafon fals imbunatateste aspectul estetic al incaperii.

Tavan fals din lemn este folosit datorita texturilor sale naturale si a modelelor care se pot realiza pe lemn. In zilele noastre, aceste tipuri de tavan fals sunt folosite in mod obisnuit deoarece ofera o privire placuta ochilor.

Avantajele unui tavan fals

Tavanele false nu sunt folosite doar pentru reconditionare, renovare sau reconstructive, ci si pentru pentru constructii noi, intrucat sistemele de tavane ofera solutii pentru toate cerintele cladirilor moderne.

Tavanul fals de la VIPCasa are avantaje multiple. Imbunatateste estetica camerei. Plafonul fals este prevazut pentru a mentine camera racoroasa in timpul verii si calda in timpul iernii. Este prevazuta, de asemenea, sa ascunda plasa urata a firelor electrice, a corpurilor de iluminat, a conductelor de aer conditionat si a altor corpuri de iluminat. Plafoanele false sunt construite din placi de diverse material si sunt suspendate de grinzile incadrate in acoperisuri. Printre cele mai alese site-uri pentru tavane false, site-ul vipcasa.ro este accesat foarte des, datorita preturilor si a gamei de tavane false pe care o ofera. Prin urmare, daca aveti de gand sa va montati un tavan fals si nu stiti de unde sa achizitionati unul, vipcasa.ro este alegerea cea mai buna.